BEFORE THE DEVIL KNOWS YOU'RE DEAD [35mm] Se trailer

BEFORE THE DEVIL KNOWS YOU'RE DEAD [35mm]

Regi:
Sidney Lumet
Lengde:
1t 57min
År:
2007
Manus:
Kelly Masterson
Medvirkende:
Philip Seymour Hoffman, Ethan Hawke, Albert Finney, Marisa Tomei, Aleksa Palladino
Foto:
Ron Fortunato
Land:
USA
Språk:
Engelsk (Norsk tekst)
Aldersgrense:
15 år
Distribusjon:
Nasjonalbiblioteket
Tilhører tema:
Sidney Lumet

Sidney Lumets aller siste film - et mesterlig krimdrama med Philip Seymour Hoffman og Ethan Hawke i gnistrende samspill.

Oscar-vinner Hoffman spiller Andy, en risikoblind aksjemegler som lokker sin yngre bror Hank (Oscar-nominerte Ethan Hawke) med på laget. De skal rane en gullsmed, og oppdraget er tilsynelatende lett. Planen er likevel ganske uvanlig. Butikken eies av deres foreldre, og når den i utgangspunktet perfekte plan mislykkes, får de et større problem å hanskes med, levert som en uhåndterlig pakke på familiens egen dørmatte.

Marisa Tomei spiller Andys kone, som har et hemmelig forhold til Hank. Albert Finney er familiens overhode, en mann som betaler hva som helst for rettferdighet, uten å vite at de jagede er hans egne sønner.

Sidney Lumet regisserte mer enn femti filmer i sin karriere, fra sin debutfilm 12 Angry Men i 1957. Before the Devil Knows You're Dead fra 2007 ble hans siste film, og kan rangeres med flere av hans aller beste verk. Det er en herlig underholdende og stilsikker krimthriller, med fabelaktige skuespillere foran kamera.

Filmen vises på flott 35mm format fra Nasjonalbibliotekets arkiv.

Lumet ville fylt 100 år i juni og vi har i den anledning et temaprogram på mesterregissøren denne måneden, hvor vi også viser nevnte 12 Angry Men, Network og The Verdict.

Billetter: