Førpremiere: Beautiful Beings Se trailer

Førpremiere: Beautiful Beings

Regi:
Guðmundur Arnar Guðmundsson
Lengde:
2t 2min
År:
2022
Originaltittel:
Berdreymi
Medvirkende:
Birgir Dagur Bjarkason, Áskell Einar Pálmason, Viktor Benóný Benediktsson, Snorri Rafn Frímannsson
Land:
Island
Språk:
Islandsk tale, norsk tekst
Aldersgrense:
15 år
Distribusjon:
Mer film
Tilhører tema:
Førpremiere

Et nytt sterkt drama fra Island, fra regissøren av prisvinneren Heartstone.

Tidlig 2000-tall på Island. Addi er del av en guttegjeng med outsidere. En dag bestemmer han at mobbeofferet Balli skal få bli en del av gjengen. Overlatt til seg selv oppstår nye vennskap og allianser mellom tenåringsguttene. Hjemmefester, eksperimentering med dop og voldelige oppgjør med andre gjenger eskalerer til stadig farligere situasjoner. Guttene står overfor et veiskille hvor lojaliteten og vennskap blir utfordret.

BEAUTIFUL BEINGS er en energisk oppvekstskildring full av forvirrede følelser og fire fantastiske unge skuespillere i hovedrollene. Det er en film som fanger ungdomstidens råskap med skjønnhet og brutalitet. En film man vil kjenne seg igjen i på godt og vondt, uansett når og hvor man vokste opp. Regissør Gudmundur Arnar Gudmundsson har tidligere laget den kritikerroste Heartstone (2016). Beautiful Beings er mesterlig filmet av den norske fotografen Sturla Brandth Grøvlen (Ett glas til, De uskyldige). Filmen hadde verdenspremiere på Berlin filmfestival, der den vant Europa Cinemas Label-pris for Beste europeiske film.

I anledning premieren på BEAUTIFUL BEINGS kan man også se Gudmundssons prisvinnende debutfilm HEARTSTONE på Verdensteatret i juni.

Tidligere visninger:

  • fredag 17.06.22 Kl. 20:15