Bauhaus Spirit Se trailer

Bauhaus Spirit

Regi:
Thomas Tielsch, Niels Bolbrinker
Lengde:
1t 35m
År:
2018
Land:
Tyskland
Språk:
Engelsk, tysk (engelsk tekst)

I 2019 markeres 100-årsjubileet for Bauhaus. Denne kunstneriske utopien som ble etablert i en liten tysk by, har satt dype spor etter seg. I dokumentarfilmen Bauhaus Spirit ser Niels Bolbrinker og Thomas Tielsch næmere på historien om og arven etter Bauhaus.

Da Walter Gropius etablerte høyskolen Bauhaus i 1919, var målet å skape et miljø der ulike fagretninger gikk opp i en høyere enhet. Skolen ble lagt ned i 1933, etter press fra nazistene, men skolens tanker og prinsipper overlevde og spredde seg. Ikke minst som følge av at skolens grunnleggere og elever etablerte nye miljøer andre steder i andre land, også det en konsekvens av nazismens fremvekst.

Bauhaus-stilen har påvirket både arkitektur, kunst, typografi, grafisk design, møbeldesign og pedagogikk og i Bauhaus Spirit trekkes linjene fra starten frem til i dag. I tillegg ser filmen på hvordan nye utfordringer kan løses ved hjelp av Bauhaus-prinsipper som deltagelse og samarbeid.

Filmvisningen er i samarbeid med Nordnorsk Design- og arkitektursenter (NODA). Elin Haugdal, professor i kunsthistorie ved Institutt for språk og kultur, UiT Norges arktiske universitet, vil holde en innledning. Haugdal underviser i nyere arkitekturhistorie og -teori og forsker på offentlig arkitektur og bosetting i Nord-Norge, Sápmi og Arktis.

Tidligere visninger:

  • onsdag 05.06.19 Kl. 19:00