BARNET MED DET RARE I

BARNET MED DET RARE I

Regi:
Heidi Sundby
Lengde:
28m
År:
2011
Land:
Norge
Språk:
Norsk tale

Billedkunstner Heidi Sundby har laget en unik dokumentarfilm om forholdet til sin autistiske datter Agnes, der hun nært og varmt portretterer fem års reise mot en kontakt med datteren.

Hva skjer med et travelt kunstnerliv når minstebarnet i familien blir alvorlig syk med tunge kramper? Mor begynner å filme for å dokumentere anfallene. Agnes slutter å pludre og vender blikket innover. Autisme? All tidligere erfaring er nytteløs overfor et barn som krever hundre prosent omsorg.

Agnes snakker ikke og peker ikke. Hun reagerer heller ikke når tre år eldre storesøster vil leke med henne. Men Agnes har et språk – hun uttrykker sinne, glede og vilje. Med fokus på opplevelse og atmosfære i familiens innerste kjerne gjennom fem år, gir filmen et glimt av mors reise mot kontakt med Agnes – en kommunikasjon på ukjente premisser.

Filmen har blitt til gjennom mer enn seks år, og det enestående er at kamera har vært tilstede fra Agnes var en tilsynelatende frisk liten baby. Den utmerker seg også ved at det er mor selv som har filmet, og publikum får være med helt inn i de innerste opplevelsene.

Gratis inngang

Tidligere visninger:

  • tirsdag 25.10.16 Kl. 19:25