Bak sløret Se trailer

Bak sløret

Regi:
Kurdwin Ayub
Lengde:
1t 27min
År:
2022
Originaltittel:
Sonne
Manus:
Kurdwin Ayub
Medvirkende:
Melina Benli, Thomas Momcinovic, Law Wallner, Maya Wopienka
Land:
Østerrike
Språk:
Tysk, kurdisk (norsk tekst)
Distribusjon:
Tour de Force

Den prisbelønte Bak sløret er et forfriskende nyansert drama om tenåringsjenter i hijab, muslimske fedre og unge menneskers forhold til sosiale medier.

En dag bestemmer venninnene Yesmin, Bella og Nati seg for å kle seg opp i hijab og spille inn en video der de mimer til R.E.M.s «Losing My Religion». Videoen går viralt, og reaksjonene er delte. Moren til Yasmin er sint fordi jentene lånte klærne hennes uten lov, faren synes det er gøy at venninnene får oppmerksomhet i media, og går inn i rollen som sjåfør og manager, mens andre i Wiens kurdiske miljø mener at filmen er en fornærmelse mot islam. I sentrum av det hele står Yesmin, som slites mellom lojalitet til ulike personer og sine egne motstridende følelser.

Kurdwin Ayubs første spillefilm er et forfriskende nyansert drama som bryter med stereotypiske narrativer om muslimske jenter og strenge fedre. Filmen er også en sjeldent treffsikker skildring av den rollen sosiale medier spiller i livene våre i dag, og hvordan unge mennesker kontinuerlig navigerer mellom ulike verdener og kommunikasjonsformer. Bak sløret er produsert av Ulrich Seidl, som står bak en annen film på mai-programmet, Rimini. Filmen ble belønnet med prisen for beste debutfilm under filmfestivalen i Berlin.

Tidligere visninger:

  • onsdag 10.05.23 Kl. 13:00
  • tirsdag 16.05.23 Kl. 18:00
  • mandag 29.05.23 Kl. 18:30