Avatar

Avatar

Regi:
James Cameron
Lengde:
2t 42min
År:
2009
Manus:
James Cameron
Medvirkende:
Sam Worthington, Sigourney Weaver, Zoe Saldana, Michelle Rodriguez, Giovanni Ribisi
Land:
USA
Språk:
Engelsk (norsk tekst)
Aldersgrense:
11 år
Distribusjon:
Nasjonalbiblioteket

Et gjensyn med James Camerons storslagne epos før oppfølgeren kommer på kino!

Jake Sully, en tidligere marinesoldat nå lenket til en rullestol, blir rekruttert til å reise lysår unna til den fjerne månen Pandora. Her får Jake i oppdrag å være med å kjempe en kamp for å få tak i et sjeldent mineral som kan redde jordens energikrise. Fordi atmosfæren på Pandora er giftig har det blitt opprettet et eget Avatar program, hvor mennesker kobles via bevisstheten til en Avatar. Disse Avatarene er et genetisk hybrid mellom menneskelig DNA blandet med DNA av de innfødte på Pandora kalt Na'vi.

Gjenfødt i sin Avatar kan Jake endelig gå igjen. Han får i oppdrag å infiltrere de innfødte, da de er et stort hinder for å få tak i det dyrebare mineralet. Men når en vakker kvinnelig Na'vi redder livet til Jake, blir alt forandret. Han blir bergtatt av hennes klan, og velger å lede deres kamp for å redde en hel sivilisasjon.

Avatar troner på toppen av listen over de mest innbringende filmene på kino noen sinne. Filmen var et gigantisk fenomen da den kom i 2009, og den førte til en ny bølge med 3D-film på kinoer over hele verden. Cameron har hele tiden vært tydelig på at filmen skulle være den første i det som skulle bli en hel saga, men det har gått 13 år før oppfølgeren ble klar, ettersom han har villet vente til teknologien til å realisere den spektakulære visjonen sin var på plass.

Avatar: The Way of Water har premiere 14. desember, og kan ses på Aurora kino Fokus.

Tidligere visninger:

  • lørdag 03.12.22 Kl. 17:00