Army of Darkness Se trailer

Army of Darkness

Regi:
Sam Raimi
Lengde:
1t 21m
År:
1992
Medvirkende:
Bruce Campbell, Embeth Davidtz
Land:
USA
Språk:
Engelsk (norsk tekst)
Tilhører tema:
Tromsø Filmklubb

1 Man, 1 Million dead, The odds are just about even.

I denne tredje filmen i Evil Dead-universet (sist presentert i den pågående tv-serien Ash vs. the Evil Dead) havner vår antihelt Ash tilbake i middelalderen etter at han beseiret ondskapen i Evil Dead 2 ved å skape en rift i tid og rom. Her blir han fanget av selveste Kong Arthur, som selv sliter med både demoner, men også slitsomme opprørere.

Med hjelp av sin motorsagarm og toløpshaglen “Boomstick” viser Ash at han er nyttig i kampen mot demonene og blir rekruttert til å finne den myteomspunnede “Necronomicon Ex Mortis” aka “Book of the Dead”. I bytte skal hoffmagikeren hjelpe Ash hjem til hans egen tid. Problemet er bare at Ash egentlig er en kronidiot og utfallet av oppdraget kommer til å vise seg å være svært problematisk for riket, da de dødes hær reiser seg til krig.

Trivia: Scenen med den fallende bilen på starten av filmen måtte filmes to ganger, siden den første løftekrana veltet. Bilen tilhørte for øvrig regissør Sam Raimi; den opptrer i mange av de tidlige filmene hans, i stadig dårligere stand.

Filmen vises av Tromsø Filmklubb. Billetter og medlemskap til filmklubben kjøpes i døra før forestillingen.

Tidligere visninger:

  • lørdag 28.10.17 Kl. 15:00