Konsert med Arktisk Sinfonietta + «4» – en film om Quatuor Ebène Se trailer

Konsert med Arktisk Sinfonietta + «4» – en film om Quatuor Ebène

Regi:
Daniel Kutschinski
Lengde:
1t 34m
År:
2015
Originaltittel:
4
Land:
Tyskland
Språk:
Fransk, tysk og engelsk tale; engelsk tekst

Denne lørdagsettermiddagen byr vi på en herlig, nyskapende miks! Musikkensemblet Arktisk Sinfonietta spiller et variert program, etterfulgt av «4» - en film om den verdensledende strykekvartetten Quatuor Ebène.

Konserten varer i ca. 40 minutter, mens filmen varer i 94 minutter. Det blir en kort pause imellom.

Arktisk Sinfonietta har satt sammen et særdeles flott program for anledningen, med alt fra sekstett og soloinnslag, til et spennende stykke for bakepapir og elektronikk! Det blir også aserbajdsjansk folkemusikk og urframføring av Rakel Nystadbakks siste verk – hun har tidligere vunnet komposisjonskonkurranse med sinfoniettaen i 2015. Konserten avsluttes med stryketrio, ettersom den påfølgende filmen handler om en kvartett.

Verker av: Rakel Nystadbakk, Judd Greenstein, Ernő Dohnányi, Torstein Aagaard Nilsen, John Vigani og Clark.

Arktisk Sinfonietta:

Fiolin : Narin Musayeva

Bratsj : Katrina Baker

Cello : Georgy IIdeykin

Fløyte : Eirik Hoel Sandvik

Klarinett : Gjermund Johansen

Trompet : Sten Ivar Frydenlund

Arktisk Sinfonietta har fra begynnelsen av demonstrert sine kvaliteter i å utøve samtidsmusikk. De er godt etablert blant de ledende, nordiske sinfoniettene og er internasjonalt ettertraktet. Sinfoniettaen har spilt på flere festivaler, blant annet Barents Spektakel og Nordlysfestivalen. I 2016 spilte de åpningskonserten under Festspillene i Nord-Norge.

Om filmen:

Dokumentarfilmen 4 følger den verdensledende, franske strykekvartetten Quatuor Ebène på turné i Italia. På nært og intimt vis blir vi med bak scenen og blir kjent med de fire ulike individene og personlighetene som utgjør kvartetten. Presset og kravet om kvalitet som de legger på seg selv og hverandre, utfordringene de møter i øving og foran publikum - i 4 åpner kvartetten for å bli nådeløst og ærlig observert, og vi får en enda større opplevelse av kammermusikkens vidunderlige verden.


Tidligere visninger:

  • lørdag 02.12.17 Kl. 15:00