Another Year Se trailer

Another Year

Regi:
Mike Leigh
Lengde:
2t 10m
År:
2010
Originaltittel:
Another Year
Manus:
Mike Leigh
Medvirkende:
Jim Broadbent, Lesley Manville, Ruth Sheen, Imelda Staunton, Oliver Maltman
Musikk:
Gary Yershon
Land:
Storbritannia
Språk:
Engelsk tale, norske tekster
Distribusjon:
SF Norge
Tilhører tema:
Ukas Film

Vi følger fire årstider i livene til det middelaldrende ekteparet Tom and Gerri (Jim Broadbent og Ruth Sheen), deres 30-årige ungkarssønn Joe og Gerris single kollega Mary (Lesley Manville). En samling møter og små begivenheter viser Leighs evne til å forvandle det hverdagslige livet til noe meningsfylt. Another Year er en sterk men allikevel var film om familie, vennskap og aldring, som balanserer humor og melankoli. En av årets, eller hvilket som helst års, beste filmer, i følge det kjente, britiske filmmagasinet Empire.

Britiske Mike Leigh (f. 1943) har jobbet med film og teater i en årrekke, og ble adlet i 1993 for sitt arbeid. Han har blant annet laget Naked (1993), Secrets & Lies (1996), Topsy-Turvy (1999), Vera Drake (2004) og Happy-Go-Lucky (2008). Han har blitt nominert til Oscar seks ganger som regissør og manusforfatter.

Komedien og dramaet fra den britiske mesterregissøren Mike Leigh har fått terningkast 6 av et stort antall norske aviser i tillegg til Gledesspreder-prisen ved filmfestivalen i Haugesund.

http://www.youtube.com/watch?v=ilv0aVRJPps