ANNIE OG JEG Se trailer

ANNIE OG JEG

Regi:
Woody Allen
Lengde:
1t 33m
År:
1977
Originaltittel:
Annie Hall
Medvirkende:
Woody Allen, Diane Keaton, Christopher Walken, Shelley Duvall
Land:
USA
Språk:
Engelsk tale, norsk tekst
Tilhører tema:
Tromsø Filmklubb

"Hey, don’t knock masturbation. It’s sex with someone I love!"

Annie Hall og Alvy Singer er to intellektuelle, nevrotiske New York-ere. Vi følger dem fra de møtes og faller pladask for hverandre, gjennom ulike stadier av klønete tilnærmelser, forelskelse, sjalusi, hverdagsdrama og intimitetsangst. De blir sammen, det blir slutt, de blir sammen, det blir slutt. Kan disse to komplekse menneskene noen gang få til et stabilt og lykkelig forhold?

Til tross for tung tematikk, er ANNIE OG JEG er en av de aller morsomste filmene som har blitt laget – mye takket være Allens hysterisk morsomme replikker og sans for absurde situasjoner. Gled deg til å se Alvy på fest med fin-fiffen i New York, der han dessverre må nyse akkurat i det speilet med kokain som sendes rundt har kommet til ham…

Dette Freud-inspirerte psykologiske portrettet av parforholdet viser hvor sterkt vi ønsker å oppleve kjærlighet, men hvor smertefullt og komplisert det kan være. Selv ikke årelang psykoanalyse og to tidligere ekteskap ser ut til å ha gitt Alvy det som behøves for å lykkes i kjærlighetslivet. I filmen uttaler han at han aldri ville vært medlem av en klubb som ville hatt en som ham som medlem, og kaller dette ”the key joke of my adult life, in terms of my relationship with women.”

Gøril M. Jevningen

Trivia: 

Arbeidstittel på ANNIE HALL var blant annet «It Had to be Jew».

Filmen vises av Tromsø Filmklubb. Billetter og medlemskap til filmklubben kjøpes i døra før forestillingen.

Tidligere visninger:

  • onsdag 15.11.17 Kl. 21:00