Amsterdam Se trailer

Amsterdam

Regi:
David O. Russel
Lengde:
2t 14min
År:
2022
Manus:
David O. Russel
Medvirkende:
Christian Bale, Margot Robbie, John David Washington, Ana Taylor-Joy, Chris Rock, Robert De Niro
Land:
USA
Språk:
Engelsk (norsk tekst)
Aldersgrense:
15 år
Distribusjon:
Disney

Et originalt romantisk krimdrama, om tre venner som befinner seg midt i en av de mest sjokkerende sammensvergelsene i amerikansk historie!

Fra den kritikerroste regissøren David O. Russell (Silver Linings Playbook, American Hustle) kommer Amsterdam, en fascinerende historie som fletter sammen fiksjon og historiske fakta på underholdende vis. Handlingen er sentrert rundt den virkelige konspirasjonen "The Business Plot" der en gruppe mektige finansfolk med fascistsympatier gikk inn for å styrte president Roosevelt og innføre et diktatur. Russel krydrer denne allerede spinnville konspirasjonen med et utall digresjoner og minikomplotter, et hav av forviklinger og et stjernegalleri av de sjeldne, ledet an av Christian Bale, Margot Robbie og John David Washington. Resultatet er en film som heller like mye mot den tradisjonelle konspirasjonsthrilleren som mot den klassiske screwballkomedien.

David O. Russells hadde sitt gjennombrudd med komedien Flirting With Disaster, som ble vist på Verdensteatret Cinematek tidligere i høst. Han gikk senere hen og lagde flere kritikerroste filmer som Three Kings, Silver Linings Playbook, American Hustle og The Fighter, som til sammen har gitt han hele fem Oscarnominasjoner.

Tidligere visninger:

  • fredag 02.12.22 Kl. 13:00
  • søndag 04.12.22 Kl. 18:00