AMOUR Se trailer

AMOUR

Regi:
Michael Haneke
Lengde:
2t 7m
År:
2012
Medvirkende:
Jean-Louis Trintignant, Emmanuelle Riva, Isabelle Huppert
Land:
Østerrike, Frankrike, Tyskland
Språk:
Fransk (norsk tekst)
Tilhører tema:
Tromsø Filmklubb

Things will go on, and then one day it will all be over.

Hoveddøren brytes opp av en gruppe brannmenn i en leilighet i dagens Paris. En av dem holder for nesen. De kommer inn på soverommet hvor de finner en død kvinne omkranset av blomster. Død og skjønnhet hånd i hånd. Slik starter filmen.

AMOUR er en brutal og ærlig skildring av livets siste kapittel. Filmen følger paret Anne (Emmanuelle Riva) og Georges (Jean-Louis Trintignant) gjennom deres vanskelig kamp i hverdagen. Parets balanse snur da Anne får et slag og finner seg i en rullestol. Hun blir gradvis dårligere. Hvordan beholde verdigheten når kroppen og styrken svikter?

Med et rolig og intenst blikk viser regissør Haneke hvordan balansen sakte skifter, hvordan et livslangt forhold kan bli testet og hvor vanskelig det kan være å stå ved sin partner mens alt du har kjent sakte forsvinner. Rollene er glimrende spilt av Riva og Trintignant, to erfarne giganter innenfor den franske kino. Musikken, spilt av den begavede Alexandre Thauraud gir filmen en ekstra dimensjon med sin elegante stil.

AMOUR er en vakker og krevende film som på en mesterlig måte viser vanskelighetene ved å bli gamle sammen. Filmen vant Gullpalmen under Cannesfestivalen og anbefales på det sterkeste.

Trivia: Duescenen ble spilt inn 12 ganger. Ifølge Jean-Louis Trintignant var en av grunnene til at det tok så lang tid at Haneke skulle instruere duen direkte.

Filmen vises av Tromsø Filmklubb. Medlemskap og billetter selges i døra.

Tidligere visninger:

  • lørdag 22.09.18 Kl. 15:00