Rehabiliteringsuka 2015: Amour + et utvalg kortfilmer Se trailer

Rehabiliteringsuka 2015: Amour + et utvalg kortfilmer

Regi:
Michael Haneke
Lengde:
2 timer, 7 min.
År:
2012
Originaltittel:
Amour
Manus:
Michael Haneke
Medvirkende:
Emmanuelle Riva, Jean-Louis Trintignant, Isabelle Huppert, William Shimell,Rita Blanco, Laurent Capelluto
Land:
Frankrike, Tyskland
Språk:
Fransk (norsk tekst)

Universitetssykehuset Nord-Norge inviterer til filmvisning på Verdensteatret.

Det vises først fire kortfilmer, før spillefilmen AMOUR fra 2012.

Program:

DET VAR IKKE JEG - DET VAR FISKMÅSEN (11 min)

En animert dokumentarfilm om og med Pelle Sandsmark. Han har Tourettes syndrom og tvangstanker. Filmen tar utgangspunkt i tiden da Pelle var tenåring og symptomene på lidelsene begynte å melde seg. Når det er nevnt, er dette også en ganske humoristisk film, som på en særegen måte makter å skildre Pelles logiske, «ulogiske» univers.

M FOR MAYA (11 min)

En juninatt i 2006 ble May Helen Antonsen (eller Maya som hun liker å bli kalt) fra Vesterålen utsatt for en bilulykke. Hun fikk store skader og framtida så mørk ut. Det er laget en liten film om May Helens kamp for å komme tilbake til livet og om hennes rehabiliteringsprosess. Filmen er lagd av Tord Theodor Olsen fra Melbu. Den viser May Helens kamp fra hun kom hardt skadet og livløs til sykehuset, til hun i dag er oppe og går, og stort sett selvhjulpen.

I HAD A BLACK DOG, HIS NAME WAS DEPRESSION (4 min)

Depresjon kan være en skremmende, ødeleggende lidelse. Millioner av mennesker på verdensbasis lever med depresjon. Mange av disse personene er redd for å snakke om sin kamp, og vet ikke hvor en skal henvende seg for å få hjelp. I denne filmen, laget i samarbeid med WHO, forteller forfatter og illustratør Matthew Johnstone en historie om å vinne over en "svart hund av depresjon".

SJELDNE DIAGNOSER - HVA ER DET? (4 min)

Det finnes flere hundre sjeldne og lite kjente diagnosegrupper som er lite kjent blant folk flest. I Norge defineres en sjelden diagnose som færre enn 100 kjente individer pr. en million innbyggere (1/10.000). I praksis betyr dette færre enn 500 kjente tilfeller i landet. I denne filmen fra 2014 får du et lite innblikk i noen av utfordringene dette byr på.

AMOUR (2 timer, 7 min)

Dette er en stillferdig film som skildrer kjærligheten i livets siste fase. Hva som skjer med det aldrende ekteparet Anne og Georges når førstnevnte rammes av slag. Georges kjemper for en verdig hverdag for seg selv og sin kone, men møter mange vanskelige utfordringer. Filmen er regissert av Michael Haneke (Funny Games, Det hvite båndet). Den vant Gullpalmen i Cannes i 2012, samt både Oscar og Golden Globe for beste fremmedspråklige film.

Arr: Universitetssykehuset Nord-Norge

Gratis inngang.

Tidligere visninger:

  • tirsdag 20.10.15 Kl. 17:00