AMERICAN PSYCHO

AMERICAN PSYCHO

Regi:
Mary Harron
Lengde:
1t 41m
År:
2000
Medvirkende:
Christian Bale, Willem Dafoe, Jared Leto
Land:
USA
Språk:
Engelsk (norsk tekst)
Tilhører tema:
Tromsø Filmklubb

- Would you like to hear today’s special?

- Not if you want to keep your spleen.

I AMERICAN PSYCHO møter vi Patrick Bateman (mesterlig spilt av Christian Bale); en narsissistisk Wall Street-kjekkas med spesiallagde dresser som drar på dyre restauranter og er seriemorder på fritiden. Dette er en mørk satire om 80-tallets materialisme og grådighet, i en verden hvor penger og suksess betyr mer enn mennesker.

Filmen, regissert av kanadiske Mary Herron (som debuterte med I Shot Andy Warhol i 1996), tar en litt annen vri i dens adaptasjon av boken skrevet av Bret Easton Ellis med samme navn fra 1991. I stedet for å fokusere på de mangfoldige groteske drapene og oppramsing av endeløse dyre produkter, har hun valgt å fokusere mer på mannens forfengelighet og ego… selv om man ikke kommer unna en del vold også! Ved å trimme ned det mest ekstreme i Ellis sin bok, gjenstår en film som på nydelig vis balanserer satire om materialisme, narsissisme og sjelløshet. På tide med litt Huey Lewis and the News! Snurr film!

Trivia: Filmen skulle egentlig regisseres av Oliver Stone med Leonardo DiCaprio i hovedrollen. Mon tro hvordan den hadde blitt da?

Omtale: Isak Furu Krogstad

Filmen vises av Tromsø Filmklubb. Billetter og medlemskap i filmklubben kan kjøpes i døra foran hver forestilling.

Tidligere visninger:

  • onsdag 11.03.20 Kl. 21:00