Alt om min mor (35mm) Se trailer

Alt om min mor (35mm)

Regi:
Pedro Almodóvar
Lengde:
1t 41m
År:
1999
Originaltittel:
Todo sobre mi madre
Manus:
Pedro Almodóvar
Medvirkende:
Cecilia Roth, Eloy Azorín, Marisa Paredes, Penélope Cruz
Foto:
Affonso Beato
Musikk:
Alberto Iglesias
Land:
Spania
Språk:
Spansk (norsk tekst)
Distribusjon:
Nasjonalbiblioteket

"Alt om min mor er en film om håp og forsoning, og starten på det som skulle vise seg å bli Almodóvars mest spennende fase som filmkunstner." (Montages.no)

Bare kvinner som har vasket øynene med tårer kan se klart, sier et gresk ordtak. For Manuela er sannheten en annen. Den kvelden sønnen Esteban blir overkjørt og drept etter en opprømt opplevelse i teateret, gråter Manuela seg tom. Etterpå er det ikke klarsyn som preger henne. Nåtid og fremtid blandes i det samme mørket.

Den natten hun venter på sykehuset og håper at sønnen skal leve videre, blar hun i notatboken han alltid bærer med seg. Den gryende forfatteren skriver om bildene han hadde funnet blant Manuelas private saker. Alle var revet i to. "Faren min, antagelig", skriver Esteban om de forsvunne delene av bildene. "Jeg vil møte ham. Jeg bryr meg ikke om hvem han er, eller hvordan han behandlet moren min. Ingen kan nekte meg den retten."

For å hedre sin sønn reiser Manuela fra Madrid til Barcelona for å lete etter faren hans. Hun vil fortelle om sønnens inderlige ønske. Men først må faren få vite at Manuela faktisk fikk en sønn etter at de skilte lag - en sønn som døde før faren fikk vite om ham. En sønn oppkalt etter sin far, Esteban.

I filmen er ikke kvinner og skuespillere bare tema, men filmen er også dedisert til dem.

Filmen vises fra flott 35mm-format.

Tidligere visninger:

  • mandag 21.05.18 Kl. 20:00
  • onsdag 23.05.18 Kl. 20:00