Alle andre Se trailer

Alle andre

Regi:
Maren Ade
Lengde:
2t 5m
År:
2009
Originaltittel:
Alle Anderen
Manus:
Maren Ade
Medvirkende:
Birgit Minichmayr, Lars Eidinger, Hans-Jochen Wagner, Nicole Marischka
Land:
Tyskland
Språk:
Tysk (norsk tekst)
Tilhører tema:
Fokus: Maren Ade

ALLE ANDRE utfordrer tilskueren til å tenke helt nytt, og det er ikke alltid så enkelt, verken i kinosalen eller i livet.

Gitti er på ferie med kjæresten sin Chris, i hans foreldres sommerhus i Italia. De har både hus og hage for seg selv, og til å begynne med koser de seg i hverandres selskap. Etterhvert som dagene går, blir det derimot klart at forholdet slites av Chris’ manglende selvtillit og forpliktelsesvegring. Han nekter å si “jeg elsker deg” til Gitti og avfeier all snakk om å flytte sammen. Gitti på sin side blir mer og mer desperat etter anerkjennelse og går lengre og lengre i sine forsøk på å få oppmerksomhet. Bedre blir det ikke da en gammel studiekamerat av Chris ber dem på middag.

ALLE ANDRE er et intenst kammerspill. Mange vil kjenne seg igjen i enkelte aspekter av denne skildringen av et kjærlighetsforhold, men filmen byr på også en hel del overraskelser. Regissørens sylskarpe observasjonsevne er kombinert med  uovertruffen personinstruksjon, og hun får topp prestasjoner fra skuespillerne (Birgit Minichmayer fikk Sølvbjørn i Berlin for sin rolle). 

Tidligere visninger:

  • lørdag 17.12.16 Kl. 17:30
  • søndag 18.12.16 Kl. 20:15