All the Beauty and the Bloodshed m/ innledning Se trailer

All the Beauty and the Bloodshed m/ innledning

Regi:
Laura Poitras
Lengde:
1t 53m
År:
2022
Medvirkende:
Nan Goldin
Land:
USA
Språk:
Engelsk (norsk tekst)
Aldersgrense:
15 år
Distribusjon:
Tour de Force

Ny prisvinnende dokumentar fra Oscarvinner Laura Poitras, regissøren av Citizenfour.

Nan Goldin er en av USAs største nålevende fotokunstnere, og har siden 1980-tallet høstet internasjonal anerkjennelse for sin dokumentasjon av blant annet den amerikanske AIDS-krisen. De siste årene har Goldin jobbet for å stille legemiddelfirmaet Purdue Pharma ansvarlig for sin rolle i den amerikanske opioidkrisen, etter hun selv ble avhengig av OxyContin da hun fikk utskrevet preparatet for smerter i håndleddet. ALL THE BEAUTY AND THE BLOODSHED skildrer Goldins utrettelige kamp mot Purdue – som blant annet inkluderer å demonstrere utenfor kunstmuseene de søkkrike eierne i Sackler-familien donerer store summer til i et forsøk på å bygge et filantropisk image.

Laura Poitras er best kjent for den Oscar-belønte Edward Snowden-dokumentaren CITIZENFOUR og RISK om Julian Assange. I sin nye film skildrer hun nok en gang et modig individ som tar opp kampen mot mektige aktører – og denne gangen vinner David kampen mot Goliat. ALL THE BEAUTY AND THE BLOODSHED er en sterk og oppløftende dokumentar som ble belønnet med Gulløven under filmfestivalen i Venezia.

Filmen er nominert til Oscar for beste dokumentarfilm og er en av favorittene til å vinne verdens gjeveste filmpris 12. mars.

Marthe T. Fjellestad, kurator ved Perspektivet Museum vil holde en innledning før filmen.

Tidligere visninger:

  • fredag 10.02.23 Kl. 18:00