ALL I CAN SAY Se trailer

ALL I CAN SAY

Regi:
Danny Clinch, Shannon Hoon, Colleen Hennessy, Taryn Gould
Lengde:
1t 42m
År:
2019
Medvirkende:
Shannon Hoon, Lisa Sinha, Christopher Thorn, Brad Smith, Rogers Stevens, Glen Graham
Land:
USA
Språk:
Engelsk
Aldersgrense:
15 år
Distribusjon:
Visit Films
Tilhører tema:
Musikk på kino

En sterk og rørende musikkdokumentar av og med Shannon Hoon, vokalisten i det legendariske rockebandet Blind Melon.

I tillegg til å være vokalist og frontfigur i et av 90-tallets mest populære amerikanske band var Shannon Hoon også en ivrig videofotograf. Han hadde alltid med seg kameraet og i perioden 1990 til 1995 filmet han seg selv, sine nærmest, sitt band og omgivelser nærmeste kontinuerlig - helt opp til kun noen timer før hans plutselige død kun 28 år gammel. Kameraet var hans nærmeste venn og tiltrodde, som han delte alt med.

I de flere hundre timene med opptak dokumenterte han med stor nøyaktighet både sin familie, sin kreative prosess rundt låtskriving, bandets hurtige popularitet og ros fra musikkpressen og berømmelsen det medførte. Han filmet de mørke stundene, som hans vonde kamp mot rusavhengigheten, til de vakre øyeblikkene som fødselen av hans datter. Oppi alt dette dokumenterte han også kulturen og politikken i USA på 90-tallet, i en æra som kan regnes som den siste før internettet overtok verden.

Filmen er utelukkende basert på Hoons egne opptak, stemme og musikk. Denne unike selvbiografien er en nesten profetisk utforskning om opplevelsen og minnene som ble skapt i videoens definitive tidsalder. Den er også Hoons siste verk, som nå omsider er ferdigstilt 23 år etter hans død.

Hoon er kreditert som medregissør av filmen, sammen med Colleen Hennessy, Taryn Gould og Danny Clinch. Sistnevnte er en av USAs mest anerkjente musikkfotografer som har jobbet tett med og tatt tidløse bilder av artister som Bruce Springsteen, Jack White, Jay-Z og Johnny Cash. Han regisserte også konsertfilmen LET'S PLAY TWO med Pearl Jam, som ble vist på Verdensteatret i 2017.

Uavhengig av publikums kjennskap til Blind Melon er ALL I CAN SAY en unik filmopplevelse, et sårt selvportrett som også på en fascinerende måte fungerer som en tidskapsel til den amerikanske musikkindustrien på 90-tallet som kom med lovnader om enorme muligheter og medier, men også var preget av flere store tragedier.

John-Kristian Dalseth, fungerende leder ved Cinemateket vil holde en innledning før filmen.

Merk: filmen vises uten norske undertekster.

Tidligere visninger:

  • torsdag 10.12.20 Kl. 20:00