Aliens Se trailer

Aliens

Regi:
James Cameron
Lengde:
2t 17m
År:
1986
Medvirkende:
Sigourney Weaver, Michael Biehn, Carrie Henn
Land:
USA, Storbritannia
Språk:
Engelsk, norsk tekst

En oppfølger like vellykket som originalen!

ALIENS er et sjeldent eksempel på at oppfølgeren er like vellykket som originalen – selv om den er en annen type film. James Cameron ville skape en ny verden; han valgte å ikke følge den samme oppskriften som ALIEN, men å skape en verdig oppfølger som fokuserte mer på terror og action.

Ellen Ripley (Sigourney Weaver) er den eneste overlevende fra romskipet «Nostromo». Hun blir reddet og gjenopplivet etter å ha ligget i hypersøvn i 57 år. Hun forteller om de grufulle hendelsene under et møte med arbeidsgiveren Weyland-Yutani Corporation, men de er skeptiske siden det ikke finnes fysiske bevis på skapninger som har overlevd ødeleggelsen av «Nostromo». Flylisensen hennes oppheves som et resultat av hennes «manglende dømmekraft». Etter hvert lærer hun også at planeten «LV-426», hvor hun hadde funnet romvesenet 57 år tidligere, nå er hjemmet til en koloni.

Weyland-Yutani Corporation har mistet kontakten med kolonien på «LV-426». Selskapet har besluttet å sende en enhet med marinesoldater til planeten for å undersøke hva som har skjedd med kolonien. De tilbyr å gi Ripley tilbake flylisensen sin, samt gjenopprette kontrakten med Weyland-Yutani Corporation, om hun takker ja til å bli med som konsulent. Ripley er fremdeles traumatisert etter møtet med romvesenet, og nekter i utgangspunktet å delta i oppdraget. Hun takker imidlertid ja til slutt for å kunne overgå frykten som har plaget henne siden hun våknet fra hypersøvnen.

Utgaven som vises er kinoversjonen og vises på 35mm.

Tidligere visninger:

  • søndag 30.04.17 Kl. 20:00
  • torsdag 04.05.17 Kl. 19:45