Naturdokumentar: Albatross Se trailer

Naturdokumentar: Albatross

Regi:
Chris Jordan
Lengde:
1t 37m
År:
2017
Land:
USA
Språk:
Engelsk tale, utekstet

Filmen er laget av kunstneren og fotografen Chris Jordan, og viser både stor kjærlighet til naturen og hvordan menneskets fremferd rammer uskyldige liv.

En film om albatrossen, en film om hvordan vi mennesker påvirker denne arten selv på en plass mange tusen kilometer fra nærmeste bosetting, men mest en film om sorg, smerte og skjønnhet.

ALBATROSS er en mektig visuell reise inn i hjertet av en grusom miljøtragedie. På en av de mest fjerntliggende øyene på jorda ligger titusenvis av albatross-unger døde på bakken med kroppene fylt av plast. Etter å ha reist tilbake til øya over flere år, var Chris og filmteamet hans med på sykluser av fødsel, liv og død med disse fantastiske skapningene som en metafor for tiden vi lever i.

Det vi får se, er både grusomt og trist, og det vekker medfølelsen vår. ALBATROSS går utenom de vanlige formene for miljø- eller dokumentarfilm, og tar seerne med på en vakker reise med et budskap om respekt og nytenkning. Filmen har nådd et publikum på millioner av mennesker over hele verden.

Filmen er ikke egnet for barn under 12 år.

Visningen arrangeres av Tromsø kommune og strandryddeprosjektet Ren Kyst.

Gratis inngang

NB! Filmen vises uten undertekster!

Tidligere visninger:

  • tirsdag 11.12.18 Kl. 18:00