Spesialvisning | !Aitsa Se trailer

Spesialvisning | !Aitsa

Regi:
Dane Dodds
Lengde:
1t 29m
År:
2023
Land:
Sør-Afrika, Danmark
Språk:
Engelsk med engelske undertekster

I samarbeid med teamet bak !AITSA setter vi opp en spesialvisning av den multivinnende Sør-Afrikanske dokumentarfilmen til inntekt for outreach-kampanjen av !AITSA.

Målet med kampanjen er å kunne vise !AITSA i de områdene filmen ble spilt inn og for de menneskene som har bidratt inn i filmen med sine historier.

I løpet av de syv årene det tok å lage filmen møtte regissør Dane Dodds en rekke enkeltpersoner og samfunn i the Great Karoo, denne outreach-reisen er hans måte å takke for kunnskapen og historiene filmen mottok. Målet med kampanjen er å kunne vise !AITSA i de områdene filmen ble spilt inn og for de samfunnene som har bidratt inn i filmen med sine historier. Vi vet at engasjementet ikke bør stoppe med filmproduksjonen, men fortsette gjennom en kontinuerlig samtale om kultur og identitet, ved å bringe filmen til isolerte samfunn, ønsker vi å sikre at alle har tilgang til den.

Alt overskudd fra visningen går direkte til å vise !AITSA rundt om i the Great Karoo i Sør Afrika.

Les mer om Outreach-kampanjen her!


!AITSA utforsker den gamle åndelige visdommen og moderne vitenskapen i en transcendental fortelling om menneskene i Great Karoo-ørkenen i Sør-Afrika, som søker mening i det uendelige mørket rundt oss.

Utbyggingen av verdens største radioteleskop i Great Karoo-ørkenen i Sør-Afrika er et stort vitenskapelig prosjekt som tar sikte på å se tilbake i tid til da de aller første galaksene ble formet. Det kan gi oss svar på helt fundamentale spørsmål om universets begynnelse og om det finnes intelligent liv ute i verdensrommet. Men hva gjør byggingen av et slikt teleskop med urbefolkningen og menneskene som bor i den samme ørkenen, som har dype røtter til stedet og som har sine egne historier om universet og vår plassering i det?

!AITSA stiller spørsmålet om et moderne vitenskapelig prosjekt kan relatere til den kunnskapen og historien som finnes på stedet hvor forskningen blir gjort, og om det finnes et bindeledd mellom spørsmålene som vitenskapen prøver å svare på og urgammel spirituell kunnskap som er blitt nedarvet i generasjoner. Dane Dodds tar i bruk både intervjuer av forskere, urbefolkning og andre som har en tilknytning til Karoo-ørkenen. Dokumentaren er visuelt poetisk og utforskende med bilder som hele tiden søker mot sannheter som finnes i landskapet. Den visuelle stilen er dvelende, vakker og reflekterende, med bilder som åpner opp for ettertanke og undring rundt menneskets plass i universet.

Det er ordinære billettpriser på visningen, men kan kan også velge å kjøpe litt dyrere billetter om man ønsker å støtte kampanjen ekstra.

Tidligere visninger:

  • tirsdag 02.04.24 Kl. 20:45