Adams epler Se trailer

Adams epler

Regi:
Anders Thomas Jensen
Lengde:
1t 35m
År:
2005
Originaltittel:
Adams Æbler
Manus:
Anders Thomas Jensen
Medvirkende:
Mads Mikkelsen, Ulrich Thomsen, Nicolas Bro, Paprika Steen, Ali Kazim
Land:
Danmark
Språk:
Dans med norsk tekst
Distribusjon:
Nordisk Film

Velkommen til en krok av verden, der det hverken er plass til tullinger, ulykker eller andre elementer fra virkeligheten (Det er nemlig overhodet ikke viktig å ha begge bena på jorden!)

Ivan er en moderne, positivt tenkende mann. Som prest ser han det som sin flotteste oppgave å hjelpe og støtte sine medmennesker. Det gjelder ikke minst dem som er havnet på skråplanet.

Samtidig har Ivan en ganske så ustabil forbindelse til virkeligheten. Det forhindrer ham dog ikke i å ta imot nynazisten Adam med åpne armer. Adam er "dømt" til 12 ukers samfunnstjeneste og kommer inn i Ivans skrøpelige, verdensfjerne kollektiv, som fra før består av alkoholikeren Gunnar, Sarah og bensinstasjonraneren Khalid.

Men det er avsløringer på vei, ørefiker i luften og uro i Paradis Adams epler er en morsom, mørk og satirisk film.

Regissør Anders Thomas Jensen sier blant annet dette om filmen:

"Et eventyr er trygt i sine absolutter. De Gode er Gode og de Onde er Onde. Moderne kultur har gjort et betydelig arbeid for å diskutere, og nesten oppheve, disse absolutte størrelser. Vi har gjennomvasket det svarte, slik at alt er blitt grått og ufarlig. Men de absolutte størrelser har en fryktinngytende autoritet, som gjør oss i stand til å forholde oss direkte og kompromissløst til dem. Jeg vil med denne filmen presentere absolutte størrelser, for samtidig å snu dem på hodet. Det definitivt onde mot det endeløse gode. Djevelen mot Gud. Jeg håper at den vil generere en opplevelse av gru, forhåpentlig latter og kanskje ettertenksomhet En stimulerende utrygghet."

Utover å være en suksessfull regissør er ANDERS THOMAS JENSEN en av Danmarks beste manusforfattere. Han debuterte som forfatter av kortfilmene Café Hector og Davids bok, og ikke minst Ernst og lyset som han også regisserte. Ernst og lyset og de etterfølgende kortfilmene Wolfgang og Valgaften ble alle tre Oscar-nominert, og med Valgaften vant han den ettertraktede prisen. Hans spillefilmdebut var Blinkende lykter i 2000 - en lysende suksess som ble fulgt opp av den ravnsvarte komedien De grønne slaktere i 2003. Som manusforfatter har han dessuten skrevet I Kina spiser de hunder, Mifunes siste sang, Dykkerne, The King Is Alive, Elsker deg for evig, Wilbur begår selvmord, Rembrandt, Brødre og den kommende filmen Solkongen.

MADS MIKKELSEN er blant Danmarks mest markante og populære skuespillere. Han vant nylig en Robert-pris for beste mannlige hovedrolle i Pusher II, og forskjellene på rollene i Pusher II og Adams epler sier mye om Mikkelsens talent og register. Han spilte også i den første Pusher-filmen, og har videre vært å se blant annet i Bleeder, Blinkende lykter, Jeg er Dina, Elsker deg for evig, den amerikanske storfilmen Kong Arthur og mange andre filmer.

ULRICH THOMSEN filmdebuterte i Nattevakten i 1994, og har siden den gang spilt blant annet i Portland, De største helter, Festen, James Bond-filmen The World Is Not Enough, The Zookeeper, Killing Me Softly, Blinkende lykter, Arven, Brødre og Kingdom Of Heaven.

NICOLAS BRO har blant annet spilt i Monas verden, En kjærlighetshistorie, Rembrandt, Reconstruction og...

Forfilm: Orkidejenta

Arr: Verdensdagen for psykisk helse

http://www.youtube.com/watch?v=B0bikF2KYjY

Tidligere visninger:

  • tirsdag 11.10.11 Kl. 18:00