A Matter of Life and Death

A Matter of Life and Death

Regi:
Emeric Pressburger, Michael Powell
Lengde:
1 t 44 m
År:
1946
Manus:
Michael Powell, Emeric Pressburger
Medvirkende:
David Niven, Kim Hunter, Roger Livesey, Raymond Massey
Foto:
Jack Cardiff
Musikk:
Allan Gray
Land:
Storbritannia
Språk:
Engelsk tale, ingen undertekster.
Distribusjon:
Det digitale cinematek
Tilhører tema:
Powell and Pressburger

Surrealistisk om Kjærligheten, Døden og om cricket er det endelige beviset på at engelskmenn er idioter

A MATTER OF LIFE AND DEATH er selve kronjuvelen i Powell og Pressburgers virke. Her perfeksjonerer de sine finesser og særheter med en leken sans for surrealisme, fantasifulle og fantastiske iscenesettelser og en vittig og velpoengtert replikkveksling.

RAF-pilot Peter Carter er i ferd med å styrte i den visse død over den britiske kanal, men utsendingene fra det hinsidige klarer ikke å finne ham i tåka. Og når de prøver å rette opp feilen, har Peter forelsket seg i en amerikansk jente og er ikke spesielt villig til å forlate livet. Dermed er det duket for en storslått rettssak i himmelen om hvorvidt Peter skal få forlenget sitt opphold på jorden, en rettssak som også blir et humoristisk sammenstøt mellom britiske og amerikanske verdier.

Filmen er grandiost iscenesatt med en fargesprakende frodig jord og en gold himmel i svart/hvitt. Filmkritikeren Geoff Andrew sier: “An outrageous fantasy full of wit, beautiful sets and Technicolor, and perfectly judged performances. The whole thing works like a dream, with many hilarious swipes at national stereotypes, and a love story that is as moving as it is absurd. Masterly.”