A Hard Day's Night Se trailer

A Hard Day's Night

Regi:
Richard Lester
Lengde:
1 time, 25 min.
År:
1964
Medvirkende:
Paul McCartney, John Lennon, Ringo Starr, George Harrison, Wilfrid Brambell, Norman Rossington
Land:
Storbritannia
Språk:
Engelsk (utekstet)
Tilhører tema:
Musikk på kino

Vi feirer 50-årsjubileum for utgivelsen av den legendariske filmen om The Beatles!

Richard Lesters impresjonistiske beretning om 24 kaotiske timer i John, Paul, George og Ringos liv er en fantastisk musikal-komedie, som viser Liverpools berømte sønner på sitt mest lekende, kreative og fandenivoldske.

På en forbilledlig måte overfører A Hard Day's Night musikkens iboende energi til det visuelle. Filmen beveger seg fra eventyr til cinéma vérité, veksler frydefullt mellom det abstrakte, absurde og realistiske, og gir oss store øyeblikk av så vel parodi og satire, som uforfalsket tull og tøys. Og det er en modig film for sin tid.

Dette er tross alt et portrett av verdens mest populære band på høyden av sin karriere. Filmens smittende anarkistiske energi er et resultat av Lesters modige valg om å følge sin egen nese i stedet for å spille safe. I stedet for å forsøke å overbevise streitingene om at The Beatles var respektable, ville han framstille The Beatles akkurat som de var.

Filmen vises i en nyrestaurert digital utgave som gjør at den ser bedre ut enn noen gang - spesielt på det store lerret!

Per Kristian Olsen og Erling Bjørklund vil holde innledning før filmen.

https://www.youtube.com/watch?v=TWbiVqlSMgc

Tidligere visninger:

  • fredag 05.12.14 Kl. 20:00