A Field in England Se trailer

A Field in England

Regi:
Ben Wheatley
Lengde:
1 time, 30 min.
År:
2013
Manus:
Ben Wheatley & Amy Jump
Medvirkende:
Michael Smiley, Reece Shearsmith, Julian Barratt
Land:
Storbritannia
Språk:
Engelsk / Svensk tekst
Tilhører tema:
Månedens film

Ben Wheatleys nye film er et fascinerende og tankevekkende dypdykk i okkult ondskap!

A Field in England er en labyrint og en gåtefull fabel som slett ikke gir fra seg sine hemmeligheter med letthet. Men den er også et visuelt mesterverk, med enkeltsekvenser som vil leve lenge hos tilskueren. En filmopplevelse det er behov for å snakke om etterpå.

Er filmen bare en rusliknende hallusinasjon, okkult skrekkfilm eller en intellektuell lek med publikum? Wheatley selv gir ingen svar, men demonstrerer nok en gang sitt makeløse talent. I denne fasinerende verden hersker mørket, og dypt nede i korrumperte sinn rører det seg noe okkult og uforklarlig.

I denne filmen befinner vi oss i en tid hvor troen på magi og alkymisme er reell. Settingen er under den engelske borgerkrigen rundt 1650, som på mange måter handlet om kongens, religionens og folkets makt. På en finurlig måte speiler Wheatley disse temaene i sin film, som i sin helhet utspiller seg på en vakker eng et ikke navngitt sted i England. Nærheten til jorden, en nesten panteistisk hyllest til eller frykt for naturens krefter, gjennomsyrer filmen. En liten gruppe tilsynelatende tilfeldige menn forlater et større slag, lokket av utsiktene til skummende ale. Men der ute venter det store mørket, og selv om det er menneskene som utfører handlingene, er det nærmest som om ondskapen kommer fra landskapet selv.

http://www.youtube.com/watch?v=cRRvzjkzu2U

Tidligere visninger:

  • tirsdag 11.02.14 Kl. 18:00