A DOG CALLED MONEY Se trailer

A DOG CALLED MONEY

Regi:
Seamus Murphy
Lengde:
1t 30m
År:
2019
Manus:
Seamus Murphy
Land:
Storbritannia
Språk:
Engelsk (utekstet)
Distribusjon:
Nonstop Entertainment
Tilhører tema:
Musikk på kino

En unik og intim reise gjennom inspirasjonen, skrivingen og innspillingen av en PJ Harvey-plate, i en film som er like fantasifull som den kreative prosessen den dokumenterer.

Filmen er et samarbeid mellom forfatteren og musikeren PJ Harvey og den prisvinnende fotografen Seamus Murphy. Da han reiste ut på en lang reportasjetur til Afghanistan, Kosovo og Washington D.C. slo Harvey følge, i håp om å bli bedre kjent med nye steder hun ønsket å skrive om. Hun samlet på ord, han samlet på bilder.

Tilbake i England blir ordene til dikt, så til sanger, så til et album, som blir innspilt i et enestående kunsteksperiment i Somerset House i London. I et spesialkonstruert rom, bak enveisglass, blir publikum - fratatt alle kameraer og mobiltelefoner - invitert til å observere en fem uker lang prosess som en "live" skulptur av lyd og musikk.

Murphy dokumenterer eksperimentet med den samme presise og undersøkende visjonen som på deres reiser, med full tilgang til alt som skjer. Ved å fange det umiddelbare og nære i møtene mellom folkene og stedene de besøkte viser Murphy det menneskelige som ligger i hjertet av arbeidet, gjennom å spore opprinnelsen til sangene og hvordan de blir omgjort til evigvarende musikk og filmkunst.

Merk: filmen vises uten norske undertekster.

Line Saus, vokalist og gitarist fra Tromsø, vil holde en innledning før filmen.

Saus har spilt i ulike rockeband opp igjennom årene men har det siste året gått egne veier. I april i fjor ga hun ut singelen Six Feet Under (featuring Mark Steiner) og i november kom påfølgende EP Down the Hole.

Tidligere visninger:

  • torsdag 13.06.19 Kl. 19:00