35 SHOTS OF RUM [35mm] Se trailer

35 SHOTS OF RUM [35mm]

Regi:
Claire Denis
Lengde:
1t 40m
År:
2008
Originaltittel:
35 rhums
Medvirkende:
Alex Descas, Mati Diop, Nicole Dogue, Grégoire Colin, Ingrid Caven
Land:
Frankrike
Språk:
Fransk (engelske undertekster)
Aldersgrense:
12 år
Distribusjon:
Cinematekene
Tilhører tema:
Cinematekene i Norge

En av de fineste filmene til Claire Denis.

Franske Claire Denis har med filmer som Beau travail, White Material og 35 SHOTS OF RUM markert seg som en av de beste og mest originale regissørene i europeisk film. Filmene hennes er både komplekse og intuitive, og de har en visuell kraft som er usedvanlig. Bildene er sanselige og ofte sensuelle, men aldri på en banal måte. Og de er alltid rike på stemninger.

35 SHOTS OF RUM er en av hennes lettest tilgjengelige filmer, og en av de vakreste. Handlingen dreier seg rundt forholdet mellom Lionel og datteren Josephine, som skildres på en svært delikat og nyansert måte. Josephine er strengt tatt gammel nok til å flytte hjemmefra, men virker ikke helt klar ennå. Hun har et ikke helt avklart forhold til naboen Noe, mens farens eks Gabrielle også bor i blokken.

Claire Denis har vist seg som en av de filmskaperne som aller best skildrer menneskelige forhold på en varm, rik og nyansert måte, og uten å ty til sentimentalitet eller enkel psykologi. Hun er også en mester i å skape stemninger, godt hjulpet av sine faste fotograf Agnès Godard og det britiske bandet Tindersticks, som igjen leverer et strålende soundtrack.

Filmen vises fra lekkert 35mm format.

Merk: filmen vises med engelske undertekster.

Tidligere visninger:

  • torsdag 17.09.20 Kl. 20:00
  • lørdag 19.09.20 Kl. 17:00