ISLANDSK FILMUKE: 101 REYKJAVIK [35mm]

ISLANDSK FILMUKE: 101 REYKJAVIK [35mm]

Regi:
Baltasar Kormákur
Lengde:
1t 32m
År:
2000
Manus:
Baltasar Kormákur
Medvirkende:
Victoria Abril, Hilmir Snaer Gudnason
Land:
Island
Språk:
Islandsk (norsk tekst)
Tilhører tema:
Islandsk filmuke

En ung manns seksuelle følelser går amok når han oppdager at han har hatt sex med morens lesbiske elskerinne, og at hun antageligvis er blitt gravid.

Hlynur, antihelten i 101 REYKJAVIK, bor fortsatt hjemme hos mamma, med sosialstøtte som eneste inntekt. Med Reykjaviks natteliv som bakteppe, gir denne rare, svarte komedien oss et innblikk i Hlynur forvirrede univers.

Sexlivet hans er innviklet og forvirrende, ikke minst for ham selv. Identitetskrisen blir ikke mindre da moren kommer ut av skapet. Da har han allerede hatt heftig kontakt med morens kjæreste. Omgitt av varme kropper, røyk, heftige rytmer og høy temperatur, er det lett å glemme den arktiske vinteren utenfor. Og Hlynur er lite opptatt av hvor han befinner seg. Han har aldri vært fristet til å utforske verden utenfor sitt eget mikrokosmos: postnr. 101 Reykjavik. Men uten det minste ønske om å bli voksen, blir han stadig utsatt for skjebnens brutale luner.

Før spillefilmdebuten 101 REYKJAVIK var Baltasar Kormakur allerede en av Islands mest populære og kritikerroste skuespillere, men han har siden etablert seg som en av landets mest hyllede regissører.

Innledning ved Berit Hemmingsen, driftskoordinator i Widerøe Ground Handling, mor til to islendinger og filmentusiast. Dunkel fortid som hestetemmer og lærer på Island 1990-94, og en del av henne (blindtarmen) vil for alltid bli der.

Den islandske filmuken arrangeres i samarbeid med Islandsforeningen i Tromsø og Foreningen Norden.

Filmen vises fra lekkert 35mm-format.

Tidligere visninger:

  • torsdag 21.03.19 Kl. 20:45