VISEKLUBBEN SPELT: MAKALAUS

VISEKLUBBEN SPELT: MAKALAUS

Viseklubben Spelt arrangerer konsert her på Verdensteatret!

Makalaus er en feiring av nordnorsk folkemusikk og folkedans, og en feiring av at vi endelig kan møtes til konsert igjen! Makalaus ble produsert til festivalen Kalottspel sitt 50-årsjubileum i august 2020, men som mange andre feiringer ble også denne utsatt ett helt år, og premieren på Makalaus skjer på Kalottspel 12. august i år. I september skal Makalaus spilles flere steder i nord før turneen avsluttes på Riksscenen i Oslo.

Nordnorsk folkemusikk og folkedans har hatt ei makalaus utvikling de siste tiårene. Fra å være en så godt som hvit flekk på folkemusikkartet, har nordnorske musikere og dansere fargelagt stadig nye områder. Musikken og dansen har sjølsagt alltid vært der, også i nord, men vi har fått flere fanebærere som viser fram våre tradisjoner både i og utenfor landsdelen og landet.

Også i det organiserte arbeidet med sjangeren har det skjedd mye. Etter tjue år med lokale spelmannsstemner i Målselv så Kalottspel dagens lys, og i fjor skulle festivalen feire hele 50 år! Folkemusikken er en del av Landsdelsmusikerordninga i Nord-Norge, og Folkemusikk Nord har nettopp runda ti år. Landsdelen har mange profilerte folkemusikere på aller øverste nivå, og dansekompani Kartellet har markerte seg både nasjonalt og internasjonalt i snart ti år.

For å feire alt dette inviterer vi til en Makalaus konsert med Landsdelsmusikerne i gruppa Fotefar og seks frilansmusikere. Mange av disse musikerne er selv anerkjente komponister, men i denne produksjonen hylles den tradisjonelle folkemusikken i Nord-Norge. Kartellet leverer Makalaus dans på film som et gjennomgående element i det visuelle uttrykket på og rundt scenen. Makalaus er produsert av Folkemusikk Nord og Kultur i Troms.

Medvirkende:
Vokal og trøorgel: Lena Jinnegren og Anne Nymo
Trulsen Fele: Ragnhild Furebotten og Julie Alapnes
Torader: Hilde Fjerdingøy
Gitarer: Bendik Lund Haanshus og Tore Bruvoll
Kontrabass: Andreas Amundsen
Trommer: Jakop Janssønn

Musikalsk leder: Tore Bruvoll
Dans på film: Kartellet
Visuell design/lys: Torbjørn Sandnes
Lyd: David Solheim
Koreografi/regi: Sigurd Johan Heide, Kartellet
Produsent: Terje Foshaug, Folkemusikk Nord

Kjøp billett HER!

Tidligere visninger:

  • fredag 10.09.21 Kl. 20:00