Vi er krigsmaktens nabo: Lille land, hva nå?

Vi er krigsmaktens nabo: Lille land, hva nå?

Debattene om Norges fremtid er et demokratiprosjekt der målet er å involvere flere miljøer på tvers av samfunnssektorer; fra næringsliv og politikk til kultur og forskning, frivillige aktører og lokalt engasjerte folk. For mange av dagens debatter domineres av elitene og er ofte konforme og forutsigbare. Vi ønsker et bredere engasjement og vil reise rundt i landet. Vi skal slippe til andre stemmer, kreativt i formen, med ulike formater og substans i form av kunnskap.

Tirsdag 14. juni møtes vi på Verdensteatret i Tromsø for å snakke om Norges rolle som krigsmakten Russlands nabo, og hvordan krigen i Europa har forandret vår rolle i Arktis, i Nordområdene og vårt forhold til Russland. Debatten arrangeres som et samarbeid mellom Nordlys, Stiftelsen Fritt Ord, FERD, Amedia og Norges forskningsråd.

Du får møte:

- Eirik Kristoffersen, forsvarssjef
- Halvor Tjønn, Russland-ekspert og tidligere journalist i Aftenposten
- Sverre Diesen, tidligere forsvarssjef
- Becky Bakr Abdullah, medierådgiver i Flyktningehjelpen
- Maja Sojtaric, kommentator i Nordlys
- Thomas Nilsen, sjefredaktør i Barents Observer
- Mikkel Grüner, gruppeleder i Bergen SV
- Kari Aga Myklebost, professor ved UiT

Samtalene ledes av prosjektleder Bente Engesland og sjefredaktør i Nordlys Helge Nitteberg, og det vil bli åpent for spørsmål fra salen. Arrangører: Debattene om Norges fremtid, Stiftelsen Fritt Ord, Nordlys samt Norges forskningsråd.

Arrangementet er gratis og åpent for alle. Det blir også filmet og strømmet direkte på nett.

Tidligere visninger:

  • tirsdag 14.06.22 Kl. 17:00