UiT Årsfest 2024

UiT Årsfest 2024

I forbindelse med feiringen av UiT Årsfest 2024 inviteres det til gratis filmvisning av tre kortfilmer fra Filmkunstkolen i Kabelvåg.

Prosjekt Pappa en film av regissør Camilla Jämting som er elev på Filmkunstskolen i Kabelvåg. Filmen ble kåret til vinner av Tromsøpalmen under TIFF 2024. I tillegg viser vi Søster av Franciska Seifert Eliassen og Villdyr av Sverre Kvamme

Det vil bli servert pizza, og det arrangeres quiz i etterkant av visningen!

Først til mølla! NB. Meld deg på her.

Velkommen!


Program

18:00 Velkommen og servering av pizza
18:15 Filmvisning
19:00 Quiz med premier


Dokumentaren Prosjekt Pappa er en fargerik fremstilling av en datters forhold til sin far i en polarisert samtid. Det er en historie om kjærlighet og frustrasjon som skildrer kompleksiteten i å elske noen som er ens rake motsetning. Camilla har ingen vanlig far; han er en "pick up artist" som lærer andre menn hvordan de skal lykkes med å få kontakt på Tinder. I tillegg vier han seg til spirituell utvikling, som fantasifulle bekreftelser og iskalde toppløse spaserturer inspirert av Wim Hof.

Camilla er kunstner og feminist; det er ikke mye hun og faren hennes er enige om, men til tross for det har de et sterkt fellesskap. Det er der i brennpunktet mellom kjærlighet, humor, frustrasjon og skuffelse at filmen utspiller seg.


Søster er et fantastisk eksempel på konsentrert fortelling: narrativ film møter konseptuell kunst. En historie om to søstre og den lange skyggen kastet av en eldre søsken, den tar alle sine begrensninger (av budsjett og ressurser) og forvandler dem mirakuløst til ressurser.


Midt på vinteren i Nord-Norge og omgitt av en vill gruppe barn, påvirkes en ung gutts impulser av hans tiltrekning til sin beste venn. Villdyr er en kortfilm som finner sted midtvinters i Norge. Historien følger en gruppe barn som leker i snøen, men filmen setter søkelys på forholdet mellom to av guttene. Spennet mellom de to guttene er tydelig, og deres dynamikk formes av følelser av sjalusi og konkurranse.

Arrangementet er i regi av UiT Norges arktiske universitet.

Tidligere visninger:

  • onsdag 03.04.24 Kl. 18:00