Seminar: Film og musikk, Musikk og film

Seminar: Film og musikk, Musikk og film

Med Ola Kvernberg (bildet), Pål Jackman, Alloy Orchestra, Ben Model, Gaute Barlindhaug (moderator)

Gratis adgang. Lett servering.

Live musikk til stumfilm, før og nå, er et spennende og fruktbart utgangspunkt for å diskutere forholdet mellom film og musikk. Vi har samlet aktører med solid kompetanse på feltet, og ser fram til noen inspirerende timer i deres selskap. Levende musikk og filmklipp blir brukt aktivt for å belyse problematikken.

Seminaret er et tilbud til filmskapere, musikere og ellers alle som er interessert i å utvide sin kunnskap om temaet musikk og film/film og musikk. Det blir rom for å diskutere med gjestene, og utveksle erfaringer og synspunkter med hverandre.

BIDRAGSYTERE:

OLA KVERNBERG (musiker/komponist)

Ola Kvernberg fra Fræna er mest kjent som jazzmusiker, men har de siste årene gjort stor suksess som komponist til film. Hans første spillefilm var prisbelønte NORD, regissert av Rune Denstad Langlo. Siden har han gjort flere filmer og vant i 2013 Amanda for beste musikk for filmen JAG ETTER VIND, også regissert av Langlo.

Ola kommer for å snakke om sitt virke som filmmusikkkomponist og vise eksempler fra tidligere arbeid, samt nye prosjekt.

PÅL JACKMAN (filmregissør/manusforfatter/ musiker/universitetslektor)

Pål Jackman, haugesunderen med et nord-norsk hjerte, skal snakke om forholdet mellom film og musikk fra sitt mangfoldige ståsted. Han kommer til å bruke eksempler fra filmhistorien til å illustrere og underholde.

Våre utenlandske artister fra årets Stumfilmdager bidrar med et historisk perspektiv på hvordan musikk til film utviklet seg.

BEN MODEL, Manhattan-basert filmhistoriker, filmsamler, kurator, komponist og utøvende musiker med stumfilm som spesialitet. Han spiller regelmessig til stumfilm ved Museum of Modern Art (MoMA) i New York og på Stumfilmdager i Tromsø, samt mange andre institusjoner og festivaler.

ALLOY ORCHESTRA (Ken Winokur, Terence Donohue, Roger Miller) fra Cambridge, Massachusetts har jobbet med musikk til stumfilm i over 20 år, i tillegg til og med utgangspunkt i deres respektive karrierer innenfor jazz og

GAUTE BARLINDHAUG (moderator). Musiker, kunstviter og for tiden stipendiat ved kunstfag på Universitetet i Tromsø. Han har laget musikk til bådeTV og filmproduksjoner – og til ikke mindre enn fem stumfilmer, vist under TIFF og Stumfilmdager. Gaute er kjent fra flere musikalske prosjekter innen elektronikasjangeren, blant andre Aedena Cycle, Kolar Goi og Taigatrost.

Fagansvarlige: Gaute Barlindhaug, Tore Bruvoll

Seminaret arrangeres av Tromsø internasjonale filmfestival, i samarbeid med:

Intro- Fond for Kulturnæringen i Tromsø

Kulturnæringsstiftelsen Sparebank1 Nord-Norge

Kompetansesenteret for Rock i Nord-Norge/Rytmisk kompetansenettverk i Nordebank1 Nord-Norge, Kompetansesenteret for Rock i Nord-Norge/ Rytmisk kompetansesenter i Nord