OPERA PARIS: AIDA

OPERA PARIS: AIDA

Tilhører tema:
Verdensoperaen

Verdis mesterverk Aida finner sted i oldtidens Egypt. Handlingen baserer seg på det umulige valget mellom kjærlighet og patriotisk plikt; Aida, en fanget etiopisk prinsesse, og en egyptisk soldat forråder sitt eget folk og trosser mektige rivaler i håpet om å kunne være sammen. Vi finner store navn som Sondra Radvanovsky i tittelrollen og Jonas Kaufman som hennes motpart Radames, soldaten som må velge mellom plikt og hjerte.

Verdi har i dette mesterverket klart å mane frem både det teatralsk ekstravagante og overgangen til det intime personlige dramaet. De store temaene som Verdi er kjent for finner man også i Aida; nostalgien for et tapt hjemland, befrielse via døden, kontrasten mellom nedslående nåtid og et idealisert "annet", og den undertrykkende makten til de geistlige.

Til hennes debut ved Opéra Paris valgte den nederlandske regissøren Lotte de Beer å vende et kritisk øye mot den europeiske skildringen av kolonisering, og oppfordrer oss til å tenke nytt om vårt forhold til estetiske produksjoner, både i fortid og nåtid.

-3 timer pluss pause-

Rolleliste:
ll Re / Soloman Howard
Amneris / Ksenia Dudnikova
Aida / Sondra Radvanovsky
Radames / Jonas Kaufman
Ramfis / Dmitry Belosselskiy
Amonasro / Ludovic Tézier
Un Messaggero / Alessandro Liberatore
Sacerdotessa / Roberta Mantegna

Forestillingen arrangeres av Verdensoperaen i Nord.

Billettpris: kr. 200,-

Tidligere visninger:

  • lørdag 05.06.21 Kl. 19:00