Opera fra The Met: Tannhäuser av Wagner

Opera fra The Met: Tannhäuser av Wagner

Tilhører tema:
LIVE Opera fra The Met

James Levine dirigerer dette tidlige mesterverket av Wagner når det nå for første gang på over ti år er tilbake på Met-scenen.

Dagens ledende Wagner-tenor, Johan Botha, innehar den utfordrende tittelrollen som den unge ridderen; fanget mellom ekte kjærlighet og lidenskap. Eva-Maria Westbroek synger Elisabeth, og legger med dette til nok en Wagner-heltinne til sitt repertoar – vi har som kjent også sett henne som Sieglinde i Ringen i en tidligere sesong. Peter Mattei hopper rett fra suksess i Parsifal til rollen som Wolfram, og Michelle DeYoung er kjærlighetens gudinne, Venus. Dirigent er ingen ringere enn James Levine

Språk: Tysk

Estimert spilletid: 4 timer og 20 minutter.


RICHARD WAGNER (1813-1883)

Wagner er komponisten som skapte kontroversielle musikkdramatiske mesterverk som i dag står i sentrum for dagens operatiske repertoar. En artistisk revolusjonær som, ved å insistere på at tekst og musikk var likeverdig i hans arbeider, fullstendig forandret måten å tenke teater på. Hans tilnærming ledet frem til Gesamtkunstwerk; ideen om en helhetlig kunstverk som skulle kombinere musikk, poesi, arkitektur, maleri og andre kunstarter – en oppfatning som hadde stor innvirkning på kreative områder langt utover operaens grenser. Uroppført i Dresen 19. oktober 1945, dirigert av Wagner selv.

Tidligere visninger:

  • lørdag 31.10.15 Kl. 17:00