Opera fra The Met: Roberto Devereux av Donizetti

Opera fra The Met: Roberto Devereux av Donizetti

Tilhører tema:
LIVE Opera fra The Met

Sopranen Sondra Radvanovsky tar på seg den enestående utfordringen det er å synge alle Donizettis tre Tudor-dronninger i en sesong. Dette er en sjelden og vågal prestasjon som ikke har vært gjort på en NY-scene etter at Beverly Sills gjorde det.

I denne operaen, som må kunne kalles den mest spenningsintense i Donizettis trilogi, spiller hun dronning Elisabeth 1., som tvinges til å skrive under på dødsdommen til mannen hun elsker – Roberto Devereux, Jarl av Essex. Tenor Matthew Polenzani er Devereux mens mezzosopran Elīna Garanča og baryton Mariusz Kwiecien kompletterer hovedkvartetten i dette bel canto-mesterverket.

I likhet med oppsetningene av Anna Bolena (2011) og Maria Stuarda (2013) er mannen bak produksjonen Sir David McVicar, som med denne oppføringen fullfører en overveldende ambisiøst og fremragende prestasjon. Dirigent er Donizetti-spesialist, Maurizio Benini.

Produksjonen er en gave fra Teh Sybil Harrington Endowment Fund

Språk: Italiensk

Estimert spilletid: 3 timer og 5 minutter


GAETANO DONIZETTI (1797-1848)

Donizetti komponerte rundt 75 operaer i tillegg til både kammermusikk og musikk for orkester i sin karriere som var preget av mental sykdom og tidlig død. Mesteparten av hans arbeid forsvant fra offentligheten etter hans død, men de siste femti årene har interessen for hans store produksjon stadig vokst. Librettisten Salvadore Cammarano samarbeidet med Donizetti om flere operaer, blant annet Lucia de Lammermoor, og hadde også samarbeid med Verdi. Roberto Devereux hadde urpremiere på Teatro San Carlo, Napoli, 29. oktober 1837.

Tidligere visninger:

  • lørdag 16.04.16 Kl. 18:55