Opera fra The Met | Nabucco

Opera fra The Met | Nabucco

Nabucco var Verdis tredje opera, med urpremiere i 1842, og den var med på å befeste Verdis rykte som operakomponist. Mest berømt fra operaen er kanskje det såkalte slavekoret, sangen «Va' pensiero, sull'ali dorate» («Flyv, tanke, på gyldne vinger»).

Lørdag 17. februar kl. 18.55 får vi overvære The Mets oppsetning av Verdis tidlige mesterverk Nabucco.

Det er en anerkjent internasjonale rollebesetning The Met har med på oppsetningen.

I sin Met-rolledebut spiller den georgiske barytonen George Gagnidze hovedrollen som Nabucco, den herskelystne kongen av Babylon. Sammen med han er den ukrainske sopranen Liudmyla Monastyrska i rollen som hans hevngjerrige datter Abigaille.

Den russiske mezzosopranen Maria Barakova og den kjente sørkoreanske barytonen SeokJong Baek synger elskerne Fenena og Ismaele. Begge de to har også sin debut på The Met.

Den ukrainske bassen Dmitry Belosselskiy gjentar sin berømte skildring av ypperstepresten Zaccaria, og den italienske maestroen Daniele Callegari dirigerer forestillingen.

Elijah Moshinskys monumentale iscenesettelse ble første gang fremført på Met 8. mars,

2001, og så igjen i 2017. Det kreative teamet inkluderer scenograf John Napier,

kostymedesigner Andreane Neofitou, og lysdesigner Howard Harrison.

Habib Azar vil regissere Live in HD-presentasjonen for kinoer, med to ganger Grammy-prisvinnende sopranen Angel Blue som gir eksklusive bak-scenen-intervjuer med medvirkende i pausen.


Forestillingen 17. februar er et opptak fra framføringen 6. januar, og den ble flyttet for å ikke konkurrere med Arktisk Filharmonis Operagalla 2024.

Forestillingen er i fire akter med en pause, og varer i tre timer og 55 minutter.

Tidligere visninger:

  • lørdag 17.02.24 Kl. 18:55