Opera fra The Met: Manon Lescaut av Puccini

Opera fra The Met: Manon Lescaut av Puccini

Tilhører tema:
LIVE Opera fra The Met

The Met-scenen tar fyr når sopran Kristine Opolais og tenor Roberto Alagna slår sammen sine krefter i Puccinis besettende kjærlighetshistorie.

Opolais synger tittelrollen som jenta fra landet som forvandler seg selv til en Pariserfristerinne, mens Alagna er den flotte studenten som beiler desperat til henne. Regissør Richard Eyre legger handlingen til det okkuperte Frankrike i en film noir-setting.

Puccini selv brukte frasen ”desperat lidenskap” for å beskrive operaen som bekreftet hans posisjon som den mest fremstående komponisten i sin tid. Mets førstedirigent Fabio Luisi leder ensemblet gjennom det livlige partituret.

Språk: Italiensk

Estimert spilletid: 3 timer og 8 minutter

Merknad til forestillingen:

Jonas Kaufmann hadde opprinnelig tittelrollen i denne forestillingen, men måtte trekke seg fra vårens opptredener på grunn av sykdom. Stjernetenoren Roberto Alagna erstatter Kaufmann.

Robert Alagna har som kjent vært å se som Canio i Pagliacci denne sesongen. Han har imidlertid trukket seg fra de resterende forestillingene for å kunne fokusere på rollen i Manon Lescaut. Den franske tenoren har sunget mer enn 100 met-forestillinger siden debuten i 1996. Allerede i 2006 forberedte han seg til rollen han nå overtar; i en serie forestillinger som da ble kansellert. Det er derfor første gang Alagna synger rollen som des Grieux på scenen.


GIACOMO PUCCINI (1858-1924)

Puccini var umåtelig populær i sin egen samtid og hans modne verk står sentralt i repertoaret til de fleste operakompanier rundt om i verden. Librettoen ble til gjennom en omstendelig prosess og involverte veldig mange, blant annet journalisten Domenico Oliva, romanforfatter og dramatiker Marco Praga, dramatikeren Guiseppe Giacosa og poeten Luigi Illica (begge skulle senere samarbeide med Puccini om La Bohème, Tosca og Madama Butterfly) i tillegg til komponistkollega Ruggero Leoncavallo. Manon Lescaut hadde urpremiere på Teatro Regio di Torino, Turin, 1. februar 1893.

Tidligere visninger:

  • lørdag 05.03.16 Kl. 18:55