Opera fra The Met | La Rondine

Opera fra The Met | La Rondine

Puccinis bittersøte kjærlighetshistorie La Rondine, med sopranen Angel Blue i hovedrollen som den franske kurtisanen Magda, er Met-operaen vi får oppleve på Verdensteatret den 27. april.

Sammen med Angel Blue er tenoren Jonathan Tetelman som Ruggero, en idealistisk ung mann som tilbyr henne et alternativ til hennes liv med overflod.

Maestro Speranza Scappucci dirigerer Nicolas Joëls Art Deco-inspirerte iscenesettelse, som frakter publikum fra hjertet av det parisiske nattelivet til en drømmende visjon av den franske rivieraen.

Sopranen Emily Pogorelc og tenoren Bekhzod Davronov som Lisette og Prunier debuterer begge på Met i sine roller.

Librettoen er ved Giuseppe Adami (1878–1946), han skulle også senere jobbe med Puccini i forbindelse med operaene Il Tabarro og Turandot.

Operaen hadde verdenspremiere på Grand Théâtre i Monte Carlo i 1917.

Historien ble opprinnelig unnfanget som en operette før den ble opera og er det minst kjente verket til den modne Giacomo Puccini.

La Rondine er et fascinerende verk - med en overflod av sprudlende valser, en letthet i tonen (spesielt i de berusende to første aktene) og en romantisk visjon av Paris og Sør-Frankrike.

Giacomo Puccini (1858–1924) var umåtelig populær i sin egen levetid, og verkene hans er på repertoaret til de fleste av verdens operakompanier.

Operaen er i tre akter med en pause og varer i 2 timer og 35 min. Visningen den 27. er et opptak fra lørdagen før.

Tidligere visninger:

  • lørdag 27.04.24 Kl. 18:55