NOSO-Konsert: Buespenn (utsolgt)

NOSO-Konsert: Buespenn (utsolgt)

Tilhører tema:
Konsert

Fra barokk til minimalisme.

Her får vi storfint besøk av Matthew Truscott, som både er konsertmester i Mahler Chamber Orchestra og en av lederne av Orchestra of the Age of Enlightenment. Det hele toppet med en live remix av elektronika-nestor Mental Overdrive direkte etter konserten.

Truscott er en svært allsidig fiolinist som deler tiden sin mellom periodisk instrumentalmusikk og ”moderne” performance. Allsidigheten får han vist denne kvelden i Verdensteatret, når Henry Purcells barokkmusikk fra rundt 1680 møter John Adams' moderne og minimalistiske Shaker Loops fra 1978.  

Vi lover en spennende kveld med stort spenn – med en musikalsk leder som har spilt med både den britiske og nederlandske nasjonaloperaen, Budapest Festival Orchestra, Le Concert d'Astrée, og som i tillegg er leder for Classical Opera, St. James' Baroque og the Magdalena Consort.


Live remix

Under konserten vil elektronikaartist og produsent Per Martinsen / Mental Overdrive gjøre opptak av musikerne, for å direkte gjøre en live remix og improvisert nytolkning av verkene.

Per Martinsen har gitt ut elektronisk musikk siden tidlig 1990-tall på den legendariske techno-labelen R&S Records i Belgia. Han produserer variert musikk, fra dansbar klubbmusikk til mer eksperimentell analog modulsynth-musikk. Han har gitt ut på selskap som Smalltown Supersound, Discfunction, Full Pupp, Ploink, Music Man og hans eget label Love OD Communications. 

Hans siste album “Epilogue” ble nominert til Spellemann 2017 som årets elektronika-album.

Tidligere visninger:

  • torsdag 12.04.18 Kl. 19:00