NORTHERN CHARACTER: KORTFILMPROGRAM

NORTHERN CHARACTER: KORTFILMPROGRAM

NORTHERN CHARACTER internasjonale film & TV-festival arrangeres 25.–27. november og byr på spennende filmvisninger, faglig inspirasjon, internasjonal nettverksbygging og debatt. Filmene er fra de nordlige delene av Norge, Sverige, Finland og Russland.

En herlig miks av kortfilmer fra de nordiske delene av Norge, Sverige og Russland!

The School By The Sea (NO)
Thorvin og Tilde er førsteklassinger på en liten skole de begge elsker, men skolen skal stenges ned. Tilde får vondt i magen bare av å tenke på det og Thorvin lurer på hva som skal skje med lekekjøkkenet.

Lengde: 29 min

See you on Thursday (SE)
En film om en gruppe unge muslimske jenter som møtes hver torsdag på et badehus. Disse unge jentene er som alle andre jenter. Det eneste som er annerledes er at de ønsker å svømme i et adskilt badehus og ha på seg klær som dekker hele kroppen.

Lengde: 12 min

Летуны / Flyers (RU)
Nadya and Nikolai Fedorovich sitt arbeid er å redde barn i nord. De er begge luftambulansepersonell med ulike bakgrunner: Nikolai Fedorovich har jobbet i over 40 år og Nadya i 3 år.

Lengde: 44 min

Sparkekoret/The Kicksled Choir (NO)
En gutt i et vinterlandskap står opp for sine egne verdier, uansett hva hans far sier.

Lengde: 18 min


Finito (SE)
Finito er en komedie om hvordan mennesker alltid vil være menneskehetens egen verste fiende.

Lengde: 22 min

Festivalen, som vanligvis arrangeres kun i Murmansk, vil også foregå i Tromsø på Verdensteatret med parallelle og felles digitale arrangementer i Murmansk.

Tidligere visninger:

  • fredag 26.11.21 Kl. 15:00