NORTHERN CHARACTER: ÅPNINGSSEREMONI + SOVEKUPÈ NR. 6

NORTHERN CHARACTER: ÅPNINGSSEREMONI + SOVEKUPÈ NR. 6

NORTHERN CHARACTER internasjonale film & TV-festival arrangeres 25.–27. november og byr på spennende filmvisninger, faglig inspirasjon, internasjonal nettverksbygging og debatt. Filmene er fra de nordlige delene av Norge, Sverige, Finland og Russland.

Åpningsseremoni:
Lengde: 30 min

Sovekupé nr. 6 (FI):

Et møte kan endre alt. Sovekupè nr. 6 tar deg med på en uforglemmelig togreise gjennom arktiske, russiske landskap på slutten av 1990-tallet. Filmen vant Grand Prix ved Cannes filmfestival. Laura (Sedi Haarla) flykter fra kjærlighetssorg på toget fra Moskva til Murmansk og får selskap i kupeen av den hardbarkede gruvearbeideren Ljoha (Yuri Borisov).

Lauras håp om en rolig togreise som skal hjelpe henne å finne seg selv, får en brå slutt når Ljoha allerede første kveld drikker seg snakkesalig og full. Etter det første konfliktfylte møtet begynner det umake paret å finne en uventet tone. Det tilfeldige møtet på et overfylt tog får begge passasjerene til å se på seg selv med nye øyne. Sovekupè nr. 6 er regissør og manusforfatter Juho Kuosmanens andre spillefilm. Filmen er basert på Rosa Liksoms prisbelønnede roman og er en varm og humoristisk road movie.

Regissør: Juho Kuosmanen
Lengde: 1t 47 min

Festivalen, som vanligvis arrangeres kun i Murmansk, vil også foregå i Tromsø på Verdensteatret med parallelle og felles digitale arrangementer i Murmansk.

Tidligere visninger:

  • torsdag 25.11.21 Kl. 18:00