Nordlysfestivalen: Wooden Elephant

Nordlysfestivalen: Wooden Elephant

Wooden Elephants rearrangering av populærmusikken om til klassisk og samtidsmusikk har gitt dem status som et unikt og innovativt ensemble. På Nordlysfestivalen presenterer de sin versjon av en av de viktigste pop/rock-platene på denne siden av 2000-tallet.

Albumet «Kid A» av britiske Radiohead er et album som ofte omtales som en av 2000-tallets største plater av blant annet Rolling Stone Magazine og Pitchfork. Du har garantert hørt noen av låtene fra albumet «Kid A». For eksempel musikken NRK-sporten bruker hver gang de skal promotere Bislett Games eller andre store sportseventer, «The National Anthem».

Wooden Elephant ble startet i 2017 da medlemmene møttes på en tysk festival, og kjemien satt umiddelbart. Tilfeldighetene ville ha det til at de europeiske medlemmene i ensemblet alle er inspirerte av det britiske bandet, og derfor ble det naturlig at de rearrangerte og resirkulerte albumet til sitt eget.

Tidligere har Wooden Elephant fremført Björks «Homogenic» og Beyonces «Lemonade». For tiden jobber de med Aphex Twin sitt Drukqs.

Les mer om innspillingen av albumet på Wooden Elephant sine hjemmesider.

Med:

Nikolai Matthews

Aoife Ní Bhriain

Hulda Jónsdóttir

Ian Anderson

Stefan Hadjiev

Billetter: