Midt i verden - en hyllest til Ivar Thomassen

Midt i verden - en hyllest til Ivar Thomassen

Viseklubben Spelt arrangerer

Den kjente og kjære visesangeren Ivar Thomassen gikk bort i november 2016. Han var født og oppvokst på Russenes i Porsanger, og i løpet av livet arbeidet han bl.a. som lærer i Sør-Varanger, distriktsmusiker i Vadsø og musikklærer ved Alta videregående skole. Thomassen utviklet seg etterhvert til å bli en av Finnmarks og Nord-Norges viktigste bidragsytere til utviklingen av den nordnorske visetradisjonen, og hans tekster og melodier favner alle aldersgrupper. Muntre bidrag som ”Imella multebær og mygg” og ”Det artige landet” er obligatoriske i samtlige av Finnmarks barnehager, mens sanger som ”Attmed havet” og den gripende ”Takk, kjære fiende” maner den oppvoksende og voksne generasjon til ettertanke.

Thomassen rakk å gi ut to CD-er - ”Attmed havet” (2003) og "Særlig når timan e blå" (2011). Fokus på egen region og egne verdier utgjør en rød tråd i Thomassens tekster. Det handler om vår egen natur, kultur og historie. Med andre ord: fokus på Finnmark og Nord-Norge - ikke som utkant, men som sentrum for våre liv. Derfor tittelen ”Midt i verden”, som forøvrig også er tittelen på en av visene.

I kjølvannet av Ivar Thomassens alt for tidlige bortgang, ble han hyllet med både festivalkonsert under Varangerfestivalen og spaserstokk-turné rundt i hele fylket i to uker sommeren og høsten 2017. Nå ønsker Scene Finnmark å by på en minnekonsert- turné med Thomassens sanger som strekker seg fra vest til øst i Finnmark. Det blir dermed anledning til et gjenhør med mange av Thomassens mest kjente sanger, som ”Imella multebær og mygg”, ”Det artige landet”, "Attmed havet" og "Midt i verden" - for å nevne noen.

Medvirkende: Marit Karlsen – vokal
Asbjørn Ruud – gitar og vokal
Marianne Halmrast – bass og vokal
Erik Håkon Halvorsen – tangenter
Sigbjørn Thomassen – Gitar
Agniezka Orlowska – Bratsj
Nikolay Girunyan – Cello
Signe Johansen – Fiolin

Kjøp billetter her!

Billetter:

  • søndag 29.05.22 Kl. 20:00