Litterær festaften: Herbjørg Wassmo - en av våre aller største fortellere

Litterær festaften: Herbjørg Wassmo - en av våre aller største fortellere

Herbjørg Wassmo er tilbake med et stormkast av en roman! Møt forfatteren denne kvelden på Verdensteatret, i samtale med forlagssjef Kari Marstein.

Rut og Gorm. Hun er anerkjent kunstner fra små kår på en øy utenfor kysten av Nord-Norge, han er kjøpmannssønn fra byen i samme landsdel. Fra deres første, tilfeldige møte som barn har de hatt en plass i hverandres bevissthet. Men først som voksne, med havarerte ekteskap og nye begynnelser bak seg, møtes de for alvor. Mitt menneske er historien om disse to, om Ruts forhold til malerkunst og anerkjennelse, om Gorms søken etter et liv med et større innhold. Den trangen de begge har til å leve i noe som kjennes sant, brytes og skjerpes mot nordnorske livsvilkår og kontant jordnærhet.

I denne romanen utforsker Herbjørg Wassmo videre noen av de temaene som har preget forfatterskapet: det avgjørende opprøret mot vilkårene livet byr deg, og de omkostningene dette opprøret har for en selv og omgivelsene. Men først og fremst handler det om det livsnødvendige behovet for å møte det mennesket i livet som du kan kalle ditt.

Mitt menneske er en frittstående fortsettelse av romanen Det sjuende møte som utkom i 2000.

Arrangementet har gratis inngang, men du må hente ut fribillett her på forhånd.

Tidligere visninger:

  • torsdag 30.09.21 Kl. 18:30