Opera fra The Met: Les Pêcheurs de Perles av Bizet

Opera fra The Met: Les Pêcheurs de Perles av Bizet

Tilhører tema:
LIVE Opera fra The Met

Bizets fantastiske opera om lyst og lengsel er tilbake på The Met-scenen for første gang på hundre år.

Sopran Diana Damrau skinner i rollen som Leïla; den vakre hinduprestinnen som forfølges av de rivaliserende perlefiskerne som konkurrerer om hennes hånd. Tenor Matthew Polenzani og baryton Mariusz Kwiecien er frierne som synger den vakre duetten ”Au fond du temple saint” som alle operafans kjenner og elsker.

Regissør Penny Woolcock utforsker de tidløse tema for ren kjærlighet, forræderi og hevn i en produksjon som livlig skaper en undersjøisk verden på scenen til the Met. Dirigent Gianandrea Noseda setter sin elegante, romantiske signatur på Bizets ekstravagante musikalske verk.

Produksjonen er en gave fra The Gramma Fisher Foundation, Marshalltown, Iowa Ytterligere finansiering er gitt av Mr og Mrs William R. Miller

Språk: Fransk

Estimert spilletid: 2 timer og 29 minutter.


GEORGES BIZET (1838-1875)

Bizet var kjent som en et vidunderbarn og en brilliant student, men hans arbeider fikk ikke den suksessen den fortjente før etter hans altfor tidlige død. Tydeligst kommer dette frem hvis man ser på Carmen som fikk svært blandede mottakelser etter sin premiere, bare tre måneder før Bizet døde. Librettoen er skrevet av Eugène Cormon og Michel Carré. Uroppført 30. september 1863 på Théâtre Lyrique du Châtelet, Paris.

Tidligere visninger:

  • lørdag 16.01.16 Kl. 18:55