Konsert: Susanne Lundeng med band

Konsert: Susanne Lundeng med band

Våren 2018 kom Susanne Lundeng ut med sitt kritikerroste album Det va nære på. Nå spiller hun på Verdensteatret med fullt band!

Susanne Lundeng gjorde i 1991 sin blendende entré på den norske folkemusikkscena med albumet Havella - med feleslåtter fra Nord-Norge, og høstet nylig en Spellemannpris i folkemusikk for sin kvadruple utgivelse av nordlandsslåtter. Susanne er en av Norges mest meritterte folkemusikere! Musikken er preget av den nordnorske naturen og kulturen hun har vokst opp med, men også av en kunstnerisk vilje og særegen skaperkraft som springer ut fra henne selv.

Det er den nordnorske tradisjonsmusikken som hele veien ligger i bunnen. Samtidig har Susanne utviklet seg til en god komponist, arrangør og musikalsk fritenker. Nå synger hun for første gang egne tekster, og åpner for nok en ny side ved sitt kunstnerskap. Musikken blir omtalt som drivende melankolsk, nedtonet, sår og stormfull. En harmonisk villskap som i kombinasjon med Susannes ekspressive og energiske sceneopptredener får publikum til å skjerpe sansene.

Følgende musikere står på scenen denne kvelden på Verdensteatret:

Susanne Lundeng, fele og sang
Bjørn Andor Drage, tangenter
Nils-Olav Johansen, gitar
Arnfinn Bergrabb, trommer

Om albumet Det va nære på (2018):

Fredrik Wandrup/Dagbladet:
"Med sin tiende plate stadfester Susanne Lundeng sin fjellstøe plass i norsk musikkliv. I tekster og melodier skildrer hun livets drama, både i forhold til mennesker og landskap........Den nye plata spenner fra sarte viser til partier som hamrer seg inn i kroppen, særlig i den 10 minutter og 33 sekunder lange «Nattmorran». For et sug! Jazz, smidd i de dypeste gruver. Arnfinn Bergrabb dunker trommene blå. Honnør også til Bjørn Andor Drage; oppført med ti tangentinstrumenter, fra hammond B3 til kirkeorgel. Trollfingre!"


Arvid Skancke-Knutsen/Klassekampen:
"«Nattmorran» utvikler seg fra stille, disig daggry til en stadig mer oppjaget kompleksitet, der vi mot slutten ikke er langt unna samtidsmusikalsk progrock av aller beste merke. Stykket er en tour de force, som både filmskapere og prisjuryer bør merke seg."


Svein Andersen/Aftenposten:

"Dette er blitt Lundengs stille triumf (...) Det er noe sterkt personlig ved denne musikken, de brå kastene kombinert med varheten, poesien og sangen underbygger hverandre (...) Hun skaper bilder vi kan forholde oss til, kjenne på og ta innover oss. Så synger hun så mildt og bra. Dette er en stemme man vil ha mer av."

http://www.susannelundeng.no/

Tidligere visninger:

  • lørdag 03.11.18 Kl. 20:00