KORTFILMER AV JOACHIM TRIER

KORTFILMER AV JOACHIM TRIER

Tre spennende kortfilmer av Joachim Trier!

Procter

Procter er en ensom og fremmedgjort kontorist. En dag blir han vitne til et selvmord i kjellergarasjen der han bor. En person lar seg brenne inne i en bil, og han har til overmål filmet selvmordet med et videokamera. På et øyeblikks innskytelse rapper Procter kameraet og utvikler deretter et nærmest fetisjistisk forhold til filmen han finner i kameraet. Den viser seg å være et dokument over naboens liv, som viser ham robotaktig utføre sine daglige gjøremål (pusse tenner, spise frokost), et liv som til slutt kulminerer i selvmordet. Ikke bare er videofilmen en tydeliggjøring av disse dagligdagse aktivitetenes skjær av tomme ritualer, men naboens liv er slikt et speilbilde av Procters egen tilværelse at han plutselig ser sitt liv utenfra, og finner det meningsløst.

2002, 18 min

Still

Filmen foregår i hodet på en gammel mann i ferd med å dø av hjerteattakk i en park, og nøkkelspørsmål i hans liv rulles opp for hans indre blikk. Det dreier seg om tapt kjærlighet og tapte ambisjoner, men fortalt i et frapperende stream-of-consciousness-aktig filmspråk.

2001, 20 min

Pietà

Pietá handler om sorgen som en ung manns uforståelige, plutselige selvmord skaper hos hans mor og hans beste venn. Filmen er skutt i svart/hvitt, og er den mest visuelt stiliserte i trilogien, preget av omhyggelig koreografering av personer og kamera, noen ganger i lengre, forseggjorte sequence shots. Filmen knytter således an til den klassiske europeiske kunstfilmen.

1999, 16 min

Omtaler: Dag Sødtholt

Tidligere visninger:

  • søndag 17.10.21 Kl. 17:00
  • mandag 18.10.21 Kl. 20:45