FORUM FOR NORDNORSKE DANSEKUNSTNERE 30 ÅR

FORUM FOR NORDNORSKE DANSEKUNSTNERE 30 ÅR

Forum for nordnorske dansekunstnere (FNND) ble etablert i 1989, og er en interesseorganisasjon for og med dansere, koreografer og dansepedagoger som virker i, eller har tilknytning til Nord-Norge. Interesseorganisasjonen ble dannet av pionerer innen dans i Nord-Norge som så et behov for et møtested. I den ånden vil FNND feire sitt 30 årsjubileum med en Jubileumsfestival for medlemmer, andre inviterte og publikum. FNND har i alle år hatt som mål å arbeide for danseres vilkår og støtter opp om initiativ og tiltak som styrker og løfter dansen i Nord-Norge. FNND har i dag 61 medlemmer fordelt på Nordland, Troms og Finnmark.

En av FNNDs viktigste oppgaver har vært å skape møteplasser for danserne i landsdelen, en arena for faglig utvikling erfaringsdeling og nettverksbygging. I denne jubileumsfestivalen arrangerer vi blant annet workshop, treningsklasser og Proda. Proda er en organisasjon som jobber for profesjonell daglig trening for dansere.

Under festivalen presenteres også forestillinger og filmvisninger. På fredag 9. august vil det være en kortfilmvisning av dansekunst produsert av våre medlemmer. Den ene filmen er GIITU GIITU (bilde) av regissør Elle Sofe Sara, som er en uavhegnig koreograf og filmskaper fra Kautokeino. Filmen hadde verdenspremiere under Film fra Nord på TIFF 2019. Det vil også blir vist to kortfilmer fra dansekomapniet STELLARIS DANSTEATER (hovedbilde). Stellaris er en profesjonell scenisk virksomhet med base i Hammerfest, kunstnerisk og administrativ leder er Solveig Leinan-Hermo som er en av forumet sine grunnleggere. Det vil også være et panel/diskusjon om den nordnorske dansekunsten og forumet sin historie.

Kvelden avsluttes med visning av filmen MR. GAGA, en film om den kjente, israelske koreografen Ohad Naharin, som fram til 2018 var kunstnerisk leder for anerkjente Batsheva Dance Company. Han er kjent som et kunstnerisk geni og gjestet nettopp Operaen i Oslo med stykket Secus. Filmen varer i 1 time og 40 minutter. Hele arrangementet er ferdig innen kl. 20.00.

Gratis inngang!

Tidligere visninger:

  • fredag 09.08.19 Kl. 16:00