FILMS FROM THE NORTH: CROSSING THE LINE

FILMS FROM THE NORTH: CROSSING THE LINE

Tilhører tema:
Kulturnatta 2018

Et utvalg kortfilmer fra Tromsø Internasjonale Filmfestivals populære sideprogram Film fra Nord.

Film fra Nord er TIFFs sideprogram for kort- og dokumentarfilm med tilknytning til Barentsregionen. Ut fra dette programmet presenteres her et utvalg på fire filmer, som har fått tittelen CROSSING THE LINE.

Hvor godt kjenner du naboen? Hvem skjuler seg på andre siden av veggen? Er en linje på kartet en grense, eller er en grense noe annet hver av oss setter selv? De fire utvalgte filmene er vidt forskjellige, både i sjanger og stil, men har alle til felles at de omhandler naboskap og møter mellom mennesker som er nær hverandre, men likevel langt unna. Om grenser som krysses, både geografisk og emosjonelt.

MOBIL

10 min | Regi: Truls Krane Meby

Walid er en ung syrisk flyktning som bor alene ved et mottak i Nord-Norge. En dag får han en desperat telefon fra sin mor og bror. De er på flukt gjennom Europa, i håp om å gjenforenes med Walid. Men de står nå fast ved grensen til Ungarn, sammen med menneskesmuglerne som krever mer penger fra dem. Omringet av et vakkert landskap, med kun en mobiltelefon til hjelp, prøver Walid å hjelpe dem. Hans opplevelse og den store avstanden til familien hans gir et perspektiv på den nåværende situasjonen i Europa.

NABOER

38 min | Regi: Trond Kvig Andreassen

En kvinne blir funnet død i sin leilighet midt i Oslo. Hun har vært død i mer enn en måned. Hun har ingen nødkontakt, venner eller familie. Hvordan husker man noen som ingen kjente? Filmen utforsker hvordan et anonymt liv fortsatt kan etterlate et inntrykk, selv om det er levd uten mye kontakt med andre mennesker i byen. Hvordan er hun husket av sine naboer?

THE COMMITTEE

13 min | Regi: Gunhild Enger og Jenni Toivoniemi

Et nordisk samarbeid finner sted. Tre delegater fra Sverige, Norge og Finland er samlet i Lappland for å ta en avgjørelse rundt et kunstverk, som skal plasseres hvor de tre landene møtes geografisk. Men komiteen får seg en overraskelse. I stedet for en skulptur presenterer den utvalgte kunstneren heller en «nordisk dans». Delegatene får nå virkelig utfordret seg i hvordan man skal fatte en beslutning på en demokratisk måte.

NO MAN IS AN ISLAND

28 min | Regi: Ali Parandian

Etter en dag med bading og pils ved elva, blir Erffan, Amir og Carlos oppsøkt av en mann som kaller seg Jesus. Med seg har han et budskap om toleranse, forsoning og brorskap. Filmen vant i august Amanda-prisen for beste kortfilm.


Programmet har en samlet spilletid på 1t 30m.

Sveinung Wålengen, leder ved Verdensteatret Cinematek, vil holde en innledning før forestillingen.

Forestillingen er en del av Kulturnatta Tromsø og det er gratis inngang!

Tidligere visninger:

  • fredag 05.10.18 Kl. 20:45