Bokbad og minikonsert med Erlend Ropstad // Pres. av Bukta Live

Bokbad og minikonsert med Erlend Ropstad // Pres. av Bukta Live

Våren 2024 legger Erlend Ropstad ut på en soloturné i anledning utgivelser som ikke er ny musikk! Søndag 7. april kommer han til Verdensteatret og vi får servert både minikonsert og lansering av hele to bøker.

Den ene er boka “Alle de 100 sangene med Erlend Ropstad”. Ved inngangen til 2024 hadde artisten Erlend Ropstad gitt ut nøyaktig 100 sanger. For å sette en påle i bakken i denne anledningen har han samlet alle disse sangene i ei bok. Boka er illustrert med bilder fra hele hans karriere og med besifring, slik at det blir en ordentlig sangbok, hvor man kan spille med og lære seg sangene.

Den andre boka er Roy Søbstads bok i serien albumklassikere fra Falck Forlag. Dette er historien om hvordan en artist fra Vennesla tilførte norsk rock litt hardt tiltrengt svens kattityd. Med sine seks første album hadde Erlend Ropstad etablert seg som en singer–songwriter med melodisk teft og poetisk nerve. På «Brennsistebrevet» skrudde han i tillegg opp gitarene. Plutselig det ble mer naturlig å sammenligne ham med svenskerock-giganter som Thåström og Lars Winnerbäck enn noe vi hadde her til lands og blei 2019 kåret til årets beste norske album av 40 fremstående kritikere. Roy Søbstad (f.1971) er musikk- og filmanmelder i Fædrelandsvennen. I tillegg jobber han som designer, illustratør og frilansskribent. Boken om «Brennsistebrevet» er hans første sakprosautgivelse.

Erlend Ropstad har i løpet av årene siden debuten i 2007 etablert seg som en sentral artist i norsk musikk og han har etablert et tydelig kunstnerisk uttrykk med rock på norsk hvor tekstene står sentralt. Han er kjent for sine konserter og unik publikumskontakt, både alene på scenen og med bandet.

Tidligere visninger:

  • søndag 07.04.24 Kl. 20:00